Koronavírus

2020.03.12. 13:44

Egy nyíregyházi kamionos Olaszországban: „Szellemvárosokat látok”

A koronavírus és a járványügyi intézkedések közepette az áruszállítás is kihívásokkal teli. A nyiregyhaza.hu napok óta nyomon követi egy nyíregyházi kamionos útját, aki folyamatosan tudósít nekik a külföldön kialakult helyzetről.

Forrás: nyiregyhaza.hu

„Már évek óta nemzetközi gépkocsivezetőként dolgozom, jelenleg Magyarország, Szlovénia és Olaszország viszonylatában fuvarozok. Bár azt lehetett tapasztalni, hogy az elmúlt hetekben még nem mertek bejönni az országba a kamionosok a koronavírus miatt, most már egyre több holland, lengyel és bolgár sofőrrel találkozom. Múlt héten Róma környékén jártam, most pedig Milánótól kétszáz kilométerre vagyok, Bologna irányába tartok.” – írta először, múlthét pénteken a kamions a nyíregyhaza.hu-nak.

Azóta jó pár nap eltelt, a nyíregyházi kamionos ma reggel átlépte a szlovén-olasz határt, és Parma közeléből írt néhány sort:

„Ma szerettem volna lerakodni, de az olaszok nem dolgoznak (aki véletlenül mégis, azon maszk van és gumikesztyű). Olyan ez az ország most, mint egy „szellemország”. Az utak és az autópályák kihaltak, csak mi kamionosok koptatjuk. Személygépkocsikat nem is látni. Remélem, hogy valahogyan sikerül lerakodnom még a mai nap folyamán. Viszont a nagy félelmem, hogy ha haza is tudok jutni a hétvégén, és elrendelik számomra a karantént, akkor nem tudok érintkezni a családommal.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában