Jobbik sajtótájékoztató

2020.03.06. 11:43

Nem az elítélteknek kell kártérítést fizetni

– Négy éve a kormány nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, ami lehetőséget adott a „börtönbizniszre”. Ezt egyedüliként a Jobbik elutasította – mondta Gyüre Csaba országgyűlési képviselő, a párt megyei elnöke.

– Felhívtuk a kabinet figyelmét arra 2016-ban, hogy új börtönökre van szükség, és nem az elítélteknek, hanem az áldozatoknak és családjaiknak kell kártérítést fizetni. Akkor a kormány megígérte, hogy nyolc büntetés-végrehajtási intézményt épít, de egy sem készült el. Viszont a büntetés-végrehajtási intézmények túlzsúfoltságára hivatkozva egy külön „üzletág” épült, és 8,5 milliárd forintot fizettek ki a bírósági döntés után az ügyvédi irodáknak. A börtönviszonyokat rendezni készülő javaslat alapján 2020. szeptember 30-ig meg kell szüntetni a büntetés-végrehajtási intézmények túlzsúfoltságát. Remélem, ezt nem a mintegy 2 ezer „többlet” amnesztiájával érik el”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában