SZAVAZÁSÉRTÉKELÉS

2020.03.23. 12:12

Olvasóink határozott válasza: nem vagyunk pánikvásárlók!

A járvány kapcsán azt kérdeztük olvasóinktól: Önt is elkapta a vásárlási láz?

Természetesen mi mással is lett volna kapcsolatos legutóbbi kérdésünk, mint a nyakunkon levő járvánnyal, a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekkel, reakciókkal?

Arra voltunk kíváncsiak, olvasóink hogyan állnak a jelenlegi helyzettel kapcsolatban kialakult bevásárlási lázhoz, okvetlenül fontosnak érzik-e a felhalmozást, vagy bíznak a rendszer működőképességében és ésszerű felkészüléssel néznek szembe a következő hetek kihívásaival?

Az eredmény igen határozott, rendes többséggel, 56%-os eredménnyel nyert a két lábbal a földön – hozzáállás, ők azt mondták, nem pánikvásárlók, csak kárt okoz ez az őrült felvásárlás szerintük.

A válaszadók közel negyede (23%) azért készül valamennyire, de nem vitt haza kereskedelmi mennyiségben élelmiszer alapanyagokat, hogy aztán azon tűnődjön, mit is kezdjen egy mázsa liszttel vagy egy egész zsák hagymával.

Nem meglepő ebben a helyzetben a csordaszellem működése sem, 14% a többiekre fogja a dolgot, állításuk szerint csak azért vásároltak, mert mindenki így tett. Nem ítélhetjük el őket.

Legkevesebben voltak szavazóink között azok a hardcore túlélők, akik természetesnek veszik hogy ilyen ijesztő időkben be kell tárazni mindenből. Hova is lenne a civilizált élet vécépapír vagy öblítő nélkül? Ők, a 7%, biztosan nem fognak kifogyni semmiből egész tavasszal.

 

[eweb-voting id="3778284"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában