szavazásértékelés

2020.03.16. 10:14

Sokan hiányolják a régi fajta lomtalanítást

Változik ettől az évtől a lomtalanítás menete: az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén ezt a szolgáltatást ún. házhoz menő lomtalanítás keretében végzi el.

Fotó: KM-ARCHÍV

A házhoz menő lomtalanítást az ingatlanhasználó csak a közszolgáltatóval előre egyeztetett időpontban, évente egy alkalommal, a felkínált időpontokból választva veheti igénybe.

Megkérdeztük olvasóinkat, mit szólnak az új helyzethez.

A legtöbben – az olvasók 43 százaléka – nincsenek elragadtatva az újféle módszertől, szerintük egyszerűbb volt levinni az utcára a lomot, mint telefonálgatni miatta.

Azért az újféle lomtalanítást üdvözlők tábora is népes, kevéssel maradnak el a „szokások rabjaitól”. Nekik elegük van a zsibvásár hangulatból, utálják az utcákat uraló lomkupacokat nézni. Az olvasók 38 százaléka szerint a házhoz menő lomtalanítás „menő”, úgy vélik az időpont egyeztetős rendszer sokkal jobb lesz!

A válaszadók 11 %-át nem hatotta meg különösebben az új módi, ők eddig is maguk intézték el a „szemetes ügyeiket”, és ezután is maguk fogják.

És van egy csoport, a válaszadók 8 százaléka, akik szerint talán el sem kellene vinni a lomot, ők bizonyosan szeretnek a zavarosban halászni: „Én lomok és kacatok között akarok élni!” – válaszolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában