Nyírerdő Zrt.

2020.04.07. 11:23

A fákat már elültették, de önkéntesek nélkül

Új facsemete az erdei tornapályánál

Forrás: KM-archív

Egy távol-keleti mondás szerint, ha valaki nyomot szeretne maga után hagyni a világban, akkor legjobb, ha ültet egy fát. A Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete idén is meghirdette az önkéntesek bevonását a faültetésbe, de a járvány­ügyi helyzet miatt mégsem tartották meg a márciusban meghirdetett önkéntes faültetési programokat.

Új facsemete az erdei tornapályánál
Fotó: KM-archív

– Nagyon sajnáljuk, hiszen a tavalyi jó példa után szép számmal jelentkeztek az önkéntesek a meghirdetett eseményekre – tájékoztatta lapunkat Tölgyfa Gábor, a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete igazgatója. – Ennek ellenére természetesen a szükséges munkákat elvégeztük. A Sóstói út melletti erdőfelújításban ezer tölgy, négyszáz mezei juhar, kétszáz gyertyán és kétszáz madárcseresznye fafajú erdészeti facsemetét ültettünk el. Az erdei tornapálya park jellegű fás területére, az igen idős fák pótlására pedig tizenöt nagy méretű ezüsthárs, kislevelű hárs, szil, vadgesztenye és korai juhar fafajú csemete került a földbe.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában