koronavírus

2020.04.15. 14:45

A járvány elleni védekezés összekovácsolta a paszabiakat

A szabályok betartásáért „cserébe” húsvéti csomaggal kedveskedett az önkormányzat.

Fotós: Balázs Attila

– Szerencsére a településünkön nincs fertőzött és senki sincs házi karanténban. Viszont a koronavírus-járvány elleni védekezésből már eddig is sokat tanultunk, érezhetően jobban összekovácsolódtak az emberek – jegyezte meg érdeklődésünkre Tajthy Péter, az 1380 lelkes Paszab polgármestere.

Megoldott az étkeztetés

Tavaly ilyentájt javában a szőttesnapra készülődött a község apraja-nagyja, májusban adták át az új bölcsődét és a felújított polgármesteri hivatalt. Volt népművészeti kiállítás, mesterségek bemutatója, emellett néptánc és több koncert várta a vendégeket. „Azzal, hogy egy település bölcsődét épít, azt üzeni: az ott működő közösségek helyben akarnak élni, helyben akarnak maradni” – mondta Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár.

Alig egy évvel később a hivatal zárva, a bölcsődében pedig csak ügyelet van. A járványveszély alaposan megváltoztatta az emberek életét.

– A közfoglalkoztatási program szokás szerint működik, a kertészetben veteményeznek, természetesen maszkban és kesztyűben. Eddig is ügyeltünk a tisztaságra, most is vigyázunk egymásra – említette Tajthy Péter.

– Vettünk 200 ételhordót, az óvoda udvarán felállítottunk egy sátrat, onnan viszik haza a szülők a gyerekeknek az ebédet.

Nem csak a gyermekétkeztetés megoldott, a 65 éven felüliek ellátása is zavartalan.

– A gondozók bonyolítják a bolti bevásárlást, a csekkbefizetést, az ételszállítást. Minden 60 éven felüli lakosnak biztosítottunk egészségügyi maszkot. A fiatalok is betartják a kérést, csoportosan nem tartózkodnak közterületen. Az élelmiszerboltban senki sem türelmetlen, alkalmazkodtak az előírásokhoz.

Önkormányzatunk húsvéti csomagot juttatott el minden ingatlanhoz, ezzel is szeretnénk kifejezni a megbecsülésünket a szabálykövetésért.

LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában