képriport

2020.04.06. 17:30

Bármilyen furcsa időket is élünk, egy biztos: itt a tavasz! (fotók)

Világjárvány ide, kijárási korlátozás oda, az április meghozta, amit minden évben: a virágokat, a napfényt, a nagybetűs Tavaszt.

Fotó: Mate Janos

Bár a jelenlegi szabályok szerint rekreációs célból, az óvintézkedéseket betartva ki lehet mozdulni, azért senkinek sem olyan ez a tavasz mint amit megszoktunk.

A napsütést élvezni társaság nélkül is lehet...
Fotó: Máté János

Élvezhetjük a napsütést, csodálhatjuk a virágok színorgiáját, de társaság, nyüzsgés nélkül valahogy más. Tegyen most velünk egy sétát Nyíregyházán, nézze meg, hogyan robbant be a tavasz április első hetében a városba!

Séta a virágos parkban – most még belefér
Fotó: Máté János

Virágba borultak a fák, színes élettel teltek meg a parkok virágágyásai, de a játszóterek csendesek és beszélgetést, nevetést is elvétve hallani a máskor nyüzsgő tereken, parkokban – az emberek láthatóan betartják a mindannyiunk érdekében hozott rendelkezéseket.

Eszter és Dóri biztonságos távolságból beszélgetnek a tavaszi napsütésben
Fotó: Máté János

A barátok, ismerősök, ha összefutnak, tartják a távolságot, elmaradnak a kézfogások, ölelések, de talán nem is ez a fontos, a lényeg egy jó beszélgetés a friss, tavaszi levegőn.

Ezek a napok sokak szerint az év legszebbjei, az ébredés, az újrakezdés ígéretét hordozzák. És a reményt, amiből sok elkél manapság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában