Nyíregyháza

2020.04.22. 17:02

Elszállítják a roncsokat a nyíregyházi közterületekről

Mutatjuk a helyszíneket, időpontokat és a legfontosabb tudnivalókat.

Forrás: Shutterstock

A közterület-felügyelet április 23-ától folytatja a helyi közutakon rendszám és közterület-bérleti szerződés nélkül tárolt hulladékká vált járművek elszállítását. Az akciónak köszönhetően Nyíregyházán egyre kevesebb rendszám nélküli, hulladékká vált gépjármű lesz, amelyek a parkolóhelyet is jogtalanul foglalják el. Az elszállításról a felügyelet tájékoztatja a rendőrséget, a jármű üzembentartóját, valamint a város honlapján is tájékoztatást lehet kapni az elszállított gépkocsikról – tájékoztatta szerkesztőségünket Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata.

Április 23. (csütörtök)

9 óra: Árpád utca 39.

10 óra: Jósa András utca

11 óra: Toldi utca-Deák utca sarok

12 óra: Ószőlő utca 77.

13 óra: Törzs utca 32.

A közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 20. §. (2) bekezdése szerint a felügyelő a helyi közúton közterület-használati engedély nélkül tárolt, hatósági jelzéssel nem rendelkező azon járművön, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, értesítést helyez el, amely tartalmazza a jogkövetkezményre történő figyelmeztetést. Az értesítés elhelyezésétől számított 10 napot követően a felügyelő az érintett járművet elszállítással eltávolíthatja.

Az így elszállított járművek egy telephelyre kerülnek, ahol hat hónapig tárolják azokat. Ez idő alatt van lehetősége a jármű üzembentartójának arra, hogy azt kiváltsa. A kiváltáskor ki kell fizetni a beszállítás, valamint az addigi tárolás költségét. Ha az üzembentartó a hat hónap alatt nem váltja ki a járművét, a költségeket kiszámlázzák az üzembentartónak, a jármű pedig egy regisztrált autóbontóba kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában