Koronavírus

2020.04.17. 16:38

Fogászati ellátás Nyíregyházán a járvány idején

A fogorvosi sürgősségi alapellátás a megyeszékhelyen biztosított és biztonságos, az egészségügyi dolgozók részére elegendő és megfelelő védőfelszerelés áll rendelkezésre.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere április 17-én helyszíni szemlét tartott és személyesen tájékozódott a sürgősségi fogászati alapellátás megszervezéséről. A Szent István út 14. sz. alatti rendelőintézetben Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója és dr. Karácsony Éva fogorvos, címzetes főorvos fogadta és mutatta be neki az eljárásrendet.

Fotók: Szarka Lajos

A fogászati ellátásra jelentkező betegekhez hasonlóan az épültbe lépéskor az egészségügyi szakszemélyzet – a COVID-19-re kialakított eljárást betartva – a polgármester lázát is megmérte, továbbá kikérdezte a protokoll szerint, ezután kezdődhetett a polgármesteri „vizit”.

A járványügyi helyzet miatt március 30-ától a hétköznap nyújtott fogorvosi sürgősségi alapellátást kizárólag az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság Nyíregyháza, Szent István utca 14. szám alatti épületében, az 1. emeleti 23-as rendelőben minden munkanap 8-14 óráig lehet igénybe venni (telefonszám: 06/20/6699-315).

A sürgősségi fogorvosi ellátást igénybe vevő nyíregyháziak a saját körzeti fogorvosukkal előzetesen egyeztetve, a véleményüket kikérve kereshetik fel a sürgősségi fogorvosi rendelőt. A rendelőintézetbe érkező betegek előzetesen egy kötelező gyorsvizsgálaton esnek át, ami testhőmérséklet-mérésből és protokoll szerinti kikérdezésből áll. Az önálló működésű beléptetőrendszer kialakításának célja a COVID-19 által fertőződött és/vagy tünetekkel rendelkező betegek kiszűrése.

Akinek nem áll rendelkezésére, arcmaszkot és egyszer használatos kesztyűt kap az ott-tartózkodás idejére. Ha több beteg várakozik, azt az épületen kívül, egymástól biztonságos távolságra tehetik meg, amihez egy az épület mellett felállított sátor is rendelkezésre áll.

Fogászati ügyeleti ellátás

A hétvégi fogorvosi ügyelet sürgősségi esetben Nyíregyházán a Szent István u. 70. sz. alatti Központi Orvosi Ügyelet épületében továbbra is elérhető. Az első választandó eljárás az ügyelet megkeresése telefonon, így tanácsot, tájékoztatást kap a beteg az állapotának megfelelő további ellátásról. Amennyiben az ügyeletes fogorvos a beteg ellátását szükségesnek látja, javasolni fogja a fogorvosi ügyelet személyes felkeresését (telefonszám: +36-42/595-424) – tájékoztatta szerkesztőségünket Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában