Magyar Falu Program

2020.04.23. 08:21

Források önkormányzati utakra, járdákra

Folyamatosan figyelik a kiírásokat, és megpályázzák, amiben a település hiányt szenved.

A szakolyi Móricz Zsigmond utcára ráfér a felújítás

Fotó: Sipeki Péter

Kevés híján 30 millió forintot nyert útfelújításra Szakoly – tudtuk meg Bacskai Erzsébet polgármestertől, aki elárulta azt is, hogy a megörökölt pályázat nem volt problémamentes. – Az árajánlatok bekérése után, a felmérések során derült ki, hogy nem valós adatokkal számoltak. Szerencsére a beruházás – a mintegy 400 méteres Móricz Zsigmond utca teljes körű felújítása – kevesebbe, nem pedig többe kerül, és kitaláltuk, hogy módosítást nyújtunk be az államkincstárhoz. Kérvényezzük, hogy a fennmaradó 4,2 millió forintos összeget felhasználhassuk egy másik, nagyon rossz állapotban lévő útszakasz felújításánál. Ugyan csak jövőre kellene elszámolnunk, de ha a kérelmünket befogadják, nyár végére a munkákat befejeznénk – mondta a polgármester. Korábban 8 forint híján 5 milliót már nyertek a Magyar falu program keretében óvodafelújításra, a pénzből 4 óvodaudvar szépülhet meg hamarosan. Megkötötték a szerződést a kivitelezővel, és a héten a munka is elkezdődhet. Mindemellett pályáznak tovább, legfőképp útfelújításokra, hiszen ez az egyik legnagyobb gond Szakolyban.

A szakolyi Móricz Zsigmond utcára ráfér a felújítás
Fotó: Sipeki Péter

Több célra is nyertek

Szinte forintra hasonló összegből gazdálkodhat Baktalórántháza, az összegből a Köztársaság tér és a Petőfi köz, vagyis egy 700-800 méteres útszakasz válik járhatóbbá, tájékoztatta lapunkat Nagy Lajos polgármester. A meghívásos ajánlattételi eljárást nem folytatták le, de nyár végéig szeretnék elvégezni a munkát. – Tavaly 14 millió forintot nyertünk városgazdálkodással kapcsolatos eszközök beszerzésére, és 19 milliónyi faluprogramos pénz érkezett közösségi tér felújítására, közösségi programok szervezésére, illetve az orvosi eszköz-műszer pályázatunkkal is nyertünk 2,6 milliót. A 14 milliót felhasználtuk, a többi megvalósítása erre az évre csúszott át. A későbbiekben is szeretnénk a járda- és úthálózatunkat faluprogramos pénzből fejleszteni – adta tudtul Nagy Lajos.

Önkormányzati utak és járdák felújítására számtalan település nyert forrást, így Apagy, Biri, Demecser, Géberjén, Kékcse, Nagyhódos, Pátyod, Szamosangyalos, Tiszabecs, Tiszadob, Tuzsér és Zajta is.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában