Nyíregyháza

2020.04.22. 17:29

Ide nem elég az ima, bevetésen a Textima!

Több mint félezer szájmaszkot készített a Demjanovich házaspár.

Fotó: Palicz István

A megyeszékhely kertvárosi övezetében élő nyugdíjas házaspár, Demjanovich Emil és felesége, Éva, úgy döntöttek: szigorúan betartják a „vigyázzunk egymásra!” felhívások „parancsolatait”, ugyanakkor nem fogják ölbe tett kézzel kivárni a járványhelyzet tetőzését, illetve lecsengését. Hetek óta azon iparkodnak, hogy minél több ismerőst, intézményt, rászorulót ellássanak a szájmaszkokkal.

A fővárosba is jut

Leporolták, beolajozták, újra munkára fogták hát odahaza a jó öreg Textima varrógépüket, amellyel több mint félezer többrétegű, minőségi maszkot készítettek el úgynevezett hulladékanyagokból. A Felső-Tisza Vízügyi Nyugdíjas Klub Egyesület tagjai nem csak egykori kollégáik, klubtársaik, szomszédaik, rokonaik megsegítésére gondoltak, jutott a védőeszközből többek között a Nyíregyházi Állatpark, a helyi önkormányzat, a kertvárosi háziorvosi rendelők, gyógyszertárak, üzletek dolgozóinak is.

Fotó: Palicz István

– Eljuttattunk egy pakkot a Pacsirta utcai szociális otthon dolgozóinak, lakóinak is, hiszen a segítők, illetve az idős, beteg emberek számára különösen fontos a védekezés a fertőzés ellen. A kisebbik lányunk Budapesten, a XX. kerületben dolgozik, a következő célirányos küldemény a munkahelye lesz – mesélte Demjanovich Emilné Éva, majd hozzátette: nagyon fontos, hogy ebben a rendkívüli helyzetben mindenki odafigyeljen önmagára és embertársaira, legyenek azok ismerősök vagy segítségre szoruló idegenek, és ki-ki tegyen meg mindent, amit tud, mégpedig önként, önzetlenül, emberbaráti szeretetből.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában