lego - szemüveg

2020.04.30. 20:17

Videó: Speciális védőszemüvegeket készítenek a nyíregyházi LEGO gyárban

A nyíregyházi LEGO gyárban speciális védőszemüvegeket gyártanak az egészségügyi dolgozók számára

Fotó:

A koronavírus-járvány elleni küzdelemben az egészségügyi dolgozóknak nagy szüksége van védőeszközökre, hogy miközben másokon segítenek, ők maguk védettek legyenek a fertőzésveszéllyel szemben. A LEGO Csoport őket támogatja most aktívan azzal, hogy a magyarországi gyárában is speciális védőszemüvegek gyártásába kezdett. A legyártott eszközöket az országos egészségügyi hatóságok rendelkezésére bocsátják, igény esetén pedig az egyes intézményekhez is eljuttatják.

Csütörtökön az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóságnak adtak át nagyobb mennyiségben védőfelszerelést. A Nyíregyházán és környékén működő gyermekorvosokhoz juttatják el azokat a csomagokat, amelyekben a védőszemüvegeken kívül gyermek méretű maszkok, fertőtlenítőszerek és egyéb védőfelszerelések találhatók.

A vállalat a most átadott csomagok mellett 15 000 védőszemüveget ajánlott fel a nyíregyházi polgármesteri hivatal részére, hogy a városi fenntartású intézmények dolgozóihoz is eljusson a felszerelés – olvasható a cég sajtóközleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában