Volánbusz

2020.04.07. 07:03

Tartalék autóbuszt küldenek, ha kell

A H31Y jelzésű autóbuszjáratoknál szükségesnek tartja a Volánbusz a megerősítést.

Fotós:

– Tömve vannak a gyári munkásbuszok, miközben mindenhonnan csak arról hallani, hogy maradjunk otthon, és tartsuk meg a 1–1,5 méteres távolságot – kereste meg panaszával a szerkesztőségünket a minap egyik olvasónk. Kiss István elmondta, ő maga három járaton – a H31-esen, az X és az Y járatokon – is ezt tapasztalja. – Már a második megállónál megtelik a busz, amiben nemhogy egy méter távolság nem jut egy utasra, de egyenesen mindenki a másik arcába „liheg”. Maszkot alig viselnek néhányan, és az ilyeneket még meg is szólják a többiek – mondta el kiegészítésképpen, nem értve azt sem, hogy amikor ekkora a zsúfoltság, miért nem csuklós buszokat indít a társaság.

Észrevételét eljuttattuk a Volánbusz Zrt.-hez, és a cég Kommunikációs Igazgatóságától az alábbi választ kaptuk.

Megvizsgálták az utasforgalmat

– A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében március 28-án éjféltől társaságunk minden olyan esetben kisegítő autóbuszokat indít, ha a járatkihasználtság 30 százalék feletti, vagyis az utasok száma meghaladja a húszat–huszonötöt. Így igyekszünk a személyek közötti másfél méteres távolsághoz teret biztosítani, betartva a kijárási korlátozást kihirdető kormányrendeletben foglaltakat. Társaságunk folyamatosan figyelemmel kíséri az utasforgalmat, és a fentiekre tekintettel – szükség esetén – forgalmi tartalék autóbuszokat állít üzembe, amelyeket a forgalmi szakszolgálat „másodrész járatként” közlekedtet. Tájékoztatjuk az utasokat, hogy társaságunk megvizsgálta a H31X és Y autóbuszjáratok utasforgalmát. A begyűjtött információk alapján a H31X-es jelzésű autóbuszjáratok esetében nem látjuk indokoltnak pluszautóbusz közlekedtetését. A H31Y jelzésű autóbuszjáratainknál viszont szükségesnek tartjuk a megerősítést, ezért április 3-ától ezeknek a vonalán másodrész járatot közlekedtetünk.

MJ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában