Sajtótájékoztató

2020.04.06. 14:13

Tisztító- és fertőtlenítőszert kapnak a rászorulók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Az MSZP nyírbátori irodájában tartott sajtótájékoztatót hétfőn dr. Veres János, a párt megyei elnöke.

A helyszínválasztás nem volt véletlen: több, mint 3 tonna tisztító- és fertőtlenítőszert osztottak szét ugyanis a hat választókerület képviselői között, akik húsvétig egységcsomagok formájában juttatják el azokat a megyénkben élő rászorulóknak a koronavírus elleni hatékonyabb védekezés érdekében.

– A szocialista párt országgyűlési képviselői fejenként 1 millió forintot ajánlottak fel a jövedelmükből, az így létrejött, 15 milliós szolidaritási alapból több mint 1 millió forint jutott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, ebből tisztító- és fertőtlenítőszereket vásároltunk. Az egységcsomagokkal mintegy ezer megyénkbeli családnak, illetve intézményeknek tudunk segíteni abban, hogy járványügyi szempontból biztonságosabbá, védettebbé tegyék a környezetüket – magyarázta dr. Veres János, majd hangsúlyozta: az országos akció célja az emberbaráti, önzetlen segítségnyújtás, nem pedig a politikai haszonszerzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában