sulikert

2020.04.06. 09:45

Új-zélandi spenót a dögei iskolakertben

Agárdy Sándor veteményezett a sulikertben

Fotó: Agárdy Sándor

Bogárhotel, békabunker, darázsgarázs, verébpalota – a dögei gyerekek iskolai mindennapjaiba beleivódott a természet, a környezet szeretete. Méltán lettek tavalyelőtt a Technikatanárok Országos Egyesülete által kiírt Magyarország legszebb sulikertje elnevezésű országos pályázat díjazottjai.

A dögei Ölbey Irén Általános Iskolában bárki szabadon látogathatja a biokertet, a gyümölcsöskertet, a gyógy- és fűszerkert-bemutatót, az agrobiológiai és a fajismeret-bővítő részt – jó esetben.

Mostanság viszont ott is csend honol, szünetel a tanítás a rétközi oktatási intézményben. Mégsem az enyészet az úr a koronavírus elleni védekezés miatt kiadott kényszerszünetben.

– Ha már a segítő gyerekek nem lehetnek jelen, magad, uram, de vetni kell! – adtam ki a jelszót, és nekiláttam az egyszemélyes veteményezéshez.

Fejes saláta, új-zélandi spenót és rukkola saláta is került az ágyásokba

– közölte Agárdy Sándor intézményvezető.

Elmondta, hogy a tervezett mentortovábbképzésüket az eredeti formájában nem tudják megtartani, de online módon mindenképpen élnek a lehetőséggel.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában