Naponta ellenőrzik a készletet

2020.04.07. 11:30

Védőfelszerelések érkeztek a kisvárdai kórházba is

Mint ahogy arról lapunkban is olvashatnak, folyamatosan érkeznek hazánkba a védőfelszereléseket szállító repülőgépek, majd az eszközöket továbbviszik a hazai kórházakba.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól érkezett védőeszközök

Forrás: Kórház

Fotó: Toth Sandor

– A kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház már az első két szállítmányból – ezt negyven kórházba osztották el – jelentős mennyiségű védőeszközt kapott, többek között sebészeti maszkokat, FFP2-es magas szűrési tartománnyal rendelkező maszkokat, védőköpenyeket, arcvédő plexiket, kesztyűket, védőszemüvegeket vettünk át – mondta lapunk kérdésére Hegyi Henrik D. Az egészségügyi intézmény főigazgatója hozzátette: jelenleg minden védőeszközből van elegendő, de varrattak olyan textil védőfelszereléseket is, amelyeket a saját mosodájukban tudnak sterilizálni és így folyamatosan használni. A főigazgató kitért arra is, hogy nagyon szigorú szabályok vonatkoznak a védőfelszerelések kiosztására, ebben segíti a munkájukat a kinevezett kórházparancsnok is.

– Mindennap monitorozzuk és számoljuk, hogy mennyi eszköz fogyott el, és tételesen is ellenőrizzük ezt, hogy mindig oda jusson, ahol a legnagyobb szükség van rá – mondta Hegyi Henrik D., s megjegyezte: köszönettel tartoznak azoknak a cégeknek, önkormányzatoknak, egyesületeknek és magánszemélyeknek, akik felajánlásaikkal segítik a kórház munkáját és az ott dolgozókat – így kapott többek között a kórház Béres Cseppet, multivitaminokat, gyümölcsöket, szemüvegeket és szájmaszkokat, valamint jelentős összegű pénzadományt is. – Hálásak vagyunk, hogy hozzájárulnak dolgozóink egészségének megóvásához, a betegeink ellátásához – jegyezte meg a főigazgató.

BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában