továbbra sincs fertőzött rab

2020.05.07. 07:22

Befejeződött a börtönök teljes fertőtlenítése

Mint korábban is beszámoltunk róla, a napokban a tiszalöki börtönben is elvégezték a fertőtlenítést.

Fotó: BVOP

A hazai büntetés-végrehajtási intézetekben továbbra sincs új koronavírus-fertőzött személy, köszönhetően azoknak a megelőző intézkedéseknek, amelyeket a BVOP a járvány felbukkanása után bevezetett – írta lapunkhoz is eljuttatott közleményében a BVOP Kommunikációs Főosztálya.

Folyamatosan fertőtlenítenek

Azért, hogy ez továbbra is így maradjon, az összes hazai intézet prevenciós célú fertőtlenítését rendelte el a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága április 30-án. A hazai 30 börtönben munkatársaik, illetve a fogvatartottak végezték el a teljes körű fertőtlenítést, amelybe közel 3500 személyt vontak be.

A több mint 11 ezer helyiséget érintő fertőtlenítéshez 85 ezer liter fertőtlenítőszert és 12 ezer védőruházatot (maszkok, kesztyűk, overallok) használtak fel.

A fertőtlenítés kiterjedt a börtönök bástyafalára, illetve a biztonsági kerítés közelében található közterületre, az őrzött területen belül található közlekedőutakra, a fogvatartotti mozgási útvonalakra, a sétaudvarokra, a sportudvarokra, a fogvatartottak elhelyezésére, munkavégzésére, foglalkoztatására szolgáló épületek összes helyiségére és a személyi állomány szolgálatteljesítési helyiségeire, azok berendezési tárgyaira, valamint a büntetés-végrehajtási szervek kezelésében lévő valamennyi gépjárműre.

A fertőzésmentes állapot fenntartása érdekében a büntetés-végrehajtás meghatározott rendszerességgel folyamatosan fertőtleníteni fogja a börtönöket – olvasható a tájékoztatóban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában