Belépőket kaptak

2020.05.14. 11:20

Kikapcsolódhatnak a rászoruló családok

A veszélyhelyzet folyamatos enyhülésével újra elérhetővé váltak a különböző szórakozási lehetőségek, a rászoruló családok azonban nem engedhetik meg maguknak, hogy kipihenjék a bezártság fáradalmait.

Dr. Balázs Orsolya átadja a belépőket Csáki Sándornénak és kislányának

Fotó: Pusztai Sándor

A Libra Szoftver Zrt. egymillió forint értékben adományozott belépőket a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központnak, hogy a nélkülöző családok is ellátogathassanak Európa legszínvonalasabb állatkertjébe. A nagylelkű felajánlásról dr. Balázs Orsolya, a vállalat társadalmi felelősségvállalási vezetője mesélt lapunknak, s elmondta, a cég kiemelten fontosnak tartja a családok támogatását a rendkívüli helyzetben.

Sokakat megviselt a bezártság

– Nemrégiben a KórházSuli Alapítvány kezdeményezését karoltuk fel, s 150 tabletet adományoztunk olyan családoknak, ahol nem áll rendelkezésre laptop vagy tablet, ezért a gyerekek postán kapták meg a tanulnivalót – árulta el dr. Balázs Orsolya, majd hozzátette, kislánya rajong a Nyíregyházi Állatparkért, amelyet szintén megviselt a közel két hónapos bezárás, így úgy érzik, hogy az adományozással a családokat és az állatparkot egyaránt támogatják.

A belépőjegyek elosztásáról Nyírcsák János intézményvezető-helyettes elárulta, a család- és gyermekjóléti központ telephelyei között egyenlően osztják el a jegyeket, s a családsegítők választják ki azokat a családokat, akik ellátogathatnak az állatparkba. Az egyik szerencsés anyuka, Csáki Sándorné munkatársunknak elárulta, a karantén nagyon megviselte, jelentősen megszaporodtak a teendői.

– Közel tíz éve nem jártunk az állatkertben, így amint jóra fordul az idő, kihasználjuk ezt a remek lehetőséget – mesélte a nyíregyházi édesanya.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában