Nyíregyháza

2020.05.26. 14:36

Május 30-án nyit a tófürdő

A jegyárak idén nem emelkednek, de lesznek szabályok, amelyeket be kell tartani.

Fotó: Dodó Ferenc

Hamarosan ismét strandolhatunk, hiszen április 30-án a kormány rendeletben tette közzé, hogy újra nyithatnak a szabadstrandok. Sóstón a tófürdő is megnyitja kapuit május 30-án, jelentette be tegnap sajtótájékoztatóján dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója, aki nem mulasztotta el nyomatékosítani, hogy az enyhítések ellenére a járványhelyzetnek még koránt sincs vége.

 

– A mostani állapotnak megfelelően a meglévő házirendünk kiegészült néhány új szabállyal, ezeket a honlapunkon, illetve a bejárat mellett is megtalálják majd az érdeklődők – hívta fel a figyelmet a vezérigazgató. Podlovics Roland elmondta, hogy mindenhol fertőtlenítő automatákat helyeztek el, a medencéket – a tó melletti gyermek és felnőtt medencét – a víztovábbító rendszereket, és minden olyan helyiséget, ahol fürdőző megfordulhat, folyamatosan fertőtlenítik.

A munkatársaink is megfelelő oktatásban részesültek a Covid-óvintézkedésekről, a víz minőségét – klórtartalmát, Ph-értékét, zavarosságát – pedig a korábbinál gyakrabban, két óránként ellenőrizzük. Üzemidőben a víz literenkénti klórtartalma nem lehet kisebb 0,5 milligrammnál.

A technológiai berendezéseknél némely esetben az óránkénti mustra is életbe lép.

A fürdőzők türelmet és megértések kell kérnünk, ugyanis kénytelenek voltunk bizonyos korlátozásokat bevezetni.

További enyhítésekig a nyugágyakat, illetve az élményelemeink közül a nyakzuhanyt nem lehet majd használni.

Mivel minden vendégre 20 négyzetméternyi zöldfelületet kell biztosítanunk, a fürdő területén egyszerre a korábbi vendéglétszámnak csupán a fele tartózkodhat, azaz 1250 fürdőző. A medencékben se lehetnek egyszerre 29-nél többen.

Folyamatosan figyeljük a bent lévők számát, és időnként bizonyára ki kell majd tennünk a megtelt táblát.

A felesleges bosszúság elkerülése érdekében érdemes lesz tájékozódni, és telefonon információt kérni az aktuális helyzetről.

A vendégek részéről a strandpapucs és a szappanos előzuhany használata kötelező, sorbanálláskor tartani kell a másfél méteres távolságot, és előnyt élveznek mindenhol a mozgáskorlátozottak, a terhes kismamák, a babakocsival közlekedők – vettük sorra a legfontosabbakat.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában