online kérdőív

2020.05.06. 16:15

Milyen élelmiszert vettünk?

A járványhelyzet hatással volt és van arra is, hogy hogyan vásárolunk, hogyan étkezünk és hogyan tartalékolunk.

Rákérdeznek, mit tettünk a kosarunkba

Fotó: MW-ARCHÍV

Hogyan változtak élelmiszer-vásárlási és étkezési szokásaink a járványügyi helyzet hatására? Milyen élelmiszereket halmoztunk fel? Mit kezdünk a tartalékokkal? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ egy kutatásban.

Bárki kitöltheti

– Az elmúlt hetekben a legfontosabb feladatunk az új típusú koronavírus-járvány kezelése volt, amely mindannyiunk életét átalakította – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Az események természetesen hatással voltak és vannak arra is, hogy hogyan vásárolunk, hogyan étkezünk és hogyan tartalékolunk. A Nébih, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézet, valamint a TÉT Platform szakemberei közösen összeállítottak egy online kérdőívet, melynek segítségével képet kaphatunk arról, hogy miben változott az élelmiszerekhez fűződő viszonyunk.

A felmérésbe a téma iránt érdeklődők most szabadon bekapcsolódhatnak a Nébih oldalán elérhető kérdőív kitöltésével, ami 10-15 percet vesz igénybe, és anonim módon történik.

A szervezők a tartós otthonlétbe kényszerült lakosok mellett azok tapasztalatait is várják, akiknek életmódját kevésbé vagy másféleképpen érintette a veszélyhelyzet. A felmérés tapasztalatai fontos segítséget jelentenek az ­élelmiszerláncban dolgozó szakemberek, a hatósági munkatársak és a kutatók számára a következő időszakra vonatkozó tervek elkészítéséhez – áll a hivatal felhívásában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában