adomány

2020.05.18. 17:30

Számítógépek Penyigére „luxuskivitelben”

Polgár Tündét és férjét jólelkű, segítőkész embereknek ismerték meg a Szenke-parti községben.

Fotó: viasat 3

A Feleségek luxuskivitelben televíziós show szereplői a fényűző mindennapjaikba engednek betekintést a Viasat3 csatornán. A nagy nézettségű műsor harmadik évadának egyik sztárja Polgár Tünde, aki férjével együtt multimilliomos.

Polgárék
Fotó: Viasat3

Amikor a stábot beengedték a házukba, a luxuséletükből többek között kiderült: Tündének hihetetlenül gazdag a cipőgardróbja, a férje, Árpád pedig gyűjti a méregdrága órákat. Fiuk, Dani hamarosan tizennyolc éves lesz, de még nem döntötte el, hogy a világ melyik részén szeretne egyetemre járni.

A luxusfeleség fontosnak tartja a karitatív tevékenységet, hiszen amikor Floridában éltek, ez mindenkinek természetes volt.

Magyarországra költözve sem változott a helyzet, részt vesz a jótékonysági kezdeményezésekben.

A veszélyhelyzetben Tünde a feleségekkel gyűjtést szervezett, és jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a kiválasztott kistelepüléseken is fel tudjanak zárkózni a távoktatáshoz. A műsor egyik részében felbukkant a Penyige helységnévtábla, ugyanis férjével a helyi iskolát keresték fel, ahol tárt karokkal fogadták őket.

Mert nagyot álmodni

– Két hónapja van digitális munkarend nálunk is. Az első döbbenetemből felocsúdva azonnal gondolkodni kezdtem, hogy mi lenne a jó megoldás. Felvettük a kapcsolatot a szülőkkel, a kollégáimmal felmértük, hogy a családok milyen eszközökkel rendelkeznek, milyen módon tudjuk biztosítani az oktatás folytatását.

A penyigei gyerekek nagyon örültek Polgárék adományának
Fotó: Viasat3

Kiderült sajnos, hogy a tanuláshoz szükséges eszközök nem állnak rendelkezésre mindenkinél – részletezte az előzményeket érdeklődésünkre Matizné Szegedi Katalin, a Fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Penyigei Tagintézményének tagintézmény-vezetője.

Mivel soha nem adom fel, ezért a lehetőségek után kutattam.

Rábukkantam a YouTube-on Polgár Tünde és Polgár Árpád videójára, akik „Dobj egy tabletet vagy laptopot, hogy minden diák egyenlő eséllyel vészelje át ezt a nehéz időszakot!” címmel gyűjtést kezdeményeztek.

Fotó: Viasat3

– Mertem nagyot álmodni! Még aznap este írtam nekik, és örömmel láttam, hogy másnap már válaszoltak is. Mivel elsőként jelentkeztem, és éppen ilyen iskolára gondoltak, ezért ígéretet kaptam tőlük, hogy számítógépeket tudnak adni a rászoruló gyerekeknek.

Ettől kezdve telefonon tartottam velük a kapcsolatot. Egy hét múlva személyesen elhozták nekünk a gépeket.

Nem hittem a szememnek! Vannak még segítőkész, jólelkű emberek!

Polgár Tündét és férjét közvetlen, optimista, kedves embernek ismertem meg, nagy élmény volt, hogy segítettek. Az átadásról készült tévéfelvételt nemrég mutatták be a Viasat3 adón.

Amikor még két hónappal ezelőtt lehetett járni a penyigei iskola felújított épületébe, az 1–6. osztályig 54 diákot oktattak a tapasztalt pedagógusok. A hátrányos helyzetű gyerekek aránya 35 százalék.

Tolmácsolták a köszönetet

– Folyamatosan fejlesztjük iskolánkat, minden pályázati lehetőséget kihasználunk. A Mátészalkai Tankerületi Központ is támogat bennünket. Nálunk minden gyerek számít! Miután Polgár Tündééktől átvettük az asztali­számítógép-szetteket, alapos előkészítő munka után juttattuk el a gépet, a monitort, az egeret és a billentyűzetet a diákoknak, akik már tudtak az ajándékokról.

Fotó: Viasat3

– Tizenhárom családnál húsz gyereknek teremtettük meg a feltételét tanulmányaik folytatásának. Meghatódottan hallgattam a boldog köszöneteket, amiket tolmácsoltam a „jótevőinknek”. Közösen lehetőséget tudtunk teremteni arra, hogy egyetlen gyerek se maradjon le, mindenki teljesítse a tanévet.

Ladányi Tóth Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában