Szövetségben Nyíregyházáért

2020.05.11. 15:33

Terítéken az egészségügyi intézkedések

A Jósa András kórház bejárata előtt tartott hétfőn sajtótájékoztatót a megyeszékhely önkormányzatának Szövetségben Nyíregyházáért frakciója négy tagja – egyikük, dr. Újhelyi János a járóbeteg-szakellátással kapcsolatosan fogalmazta meg aggályait.

– Az egy héttel ezelőtt érvényes rendelet szerint május 4-étől a szakellátások egy részét és a fogászati ellátást is csak abban az esetben vehették igénybe a betegek, ha volt negatív vírustesztjük – nem kellett hozzá egy egész nap, hogy kiderüljön: ez életszerűtlen. Változtattak a szabályozáson, e szerint mától a fogorvos akkor is ellátja a pácienst, ha nem tartja vírusgyanúsnak, és több olyan szakrendelésre sem kell már negatív teszt, ahová egy hete még kellett.

– Rengeteg kérdést felvetnek ezek a sokszor egymásnak is ellentmondó intézkedések, ezért azt kérjük a kórház vezetésétől, hogy ne csak a központi akaratot másolja, hanem dolgozza ki a saját eljárásrendjét – mondta az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában