Jó hír a fogfájósoknak

2020.05.12. 11:30

Újraindul a rendelés a fogorvosi rendelőkben

Forrás: illusztráció / shutterstock

– Az első és legfontosabb, hogy a beteg, mielőtt felkeresi a rendelőt, mindenképp hívja fel a fogorvost, nemcsak az időpont-egyeztetés miatt, hanem mert ekkor történik meg a protokoll szerinti kikérdezése – mondta el lapunk kérdésére Csikós Péter. A nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője hozzátette: mind a felnőtt-, mind a gyermekfogászati rendelőben egy fogorvos egy óra alatt maximum négy beteget láthat el, minden kezelés után kötelező a szellőztetés és a fertőtlenítés.

Sürgősségi ellátás

A váróban is csak egy ember tartózkodhat, és kötelező a szájmaszk viselése az egészségügyi dolgozók, a betegek egészségének védelme érdekében. A koronavírusos betegek sürgősségi ellátását is elvégzik a fogorvosok.

Csikós Péter elmondta azt is, hogy továbbra is elérhető a sürgősségi fogászati ellátás az igazgatóság Szent István utca 14. szám alatti épületében minden munkanapon 8–14 óráig (telefonszám: 06/20/6699-315).

A sürgősségi fogorvosi ellátást igénybe vevő nyíregyháziak a saját körzeti fogorvosukkal egyeztetve kereshetik fel a sürgősségi fogorvosi rendelőt, ahol egy kötelező gyorsvizsgálaton esnek át. A hétvégi fogorvosi ügyelet sürgősségi esetben a Szent István u. 70. sz. alatti Központi Orvosi Ügyelet épületében továbbra is elérhető (telefonszám: +36-42/595-424).

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában