Tiszadob

2020.05.20. 14:48

Vércseppek Tiszadobon

Elkötelezettjei a Vöröskereszt eszméinek, a tanulók online készülnek a következő megmérettetésre.

Hét éve működik elsősegélynyújtó szakkör a Magyar Vöröskereszt bázisiskolájában, a Tiszadobi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol minden diák és pedagógus elkötelezettje a Vöröskereszt eszméinek.

Oláh Károly megbízott intézményvezetőtől megtudtuk: 2013-tól működik a iskolában egészségmegőrző, elsősegélynyújtó szakkör, ennek keretében készülnek tanulók a területi, megyei és országos versenyekre.

– Már 5 éve veszünk részt aktívan ezeken az eseményeken, s eddig négy alkalommal jutottak be diákjaink az országos elsősegély-ismereti verseny döntőjébe.

Volt olyan esztendő, amikor az induló csapatok száma elérte a százat, így különösen jó érzés volt, hogy az ország legjobb életmentőivel mérhettük össze a tudásunkat.

Dobogós helyezést ugyan nem értünk el, de az első tíz között végezni is nagy dicsőség! Büszkék vagyunk a csapatainkra, akik iskolánkat s egyúttal településünket, megyénket is képviselték.

Őszre tervezik

Az idei tanévben a Vércseppecskék csapata – Gorzsás Emma Málna (6. b), Tóth Csongor (6. b), Gulyás Janka (6. b) – a hatodik helyen végzett, a koronavírus-járvány miatt a budapesti döntő elmaradt.

A Vércseppek csapata – Porkoláb Anna Petra (8. b), Kiss Mirella (8. a), Györgyovics Kristóf (8. a) – az 5. helyről jutott be az országos döntőbe, amelyet a tervek szerint szeptember 19-én fognak megrendezni.

– A szakkör a digitális tanrend bevezetése óta is működik Királyné Réthi Julianna tanítónő irányításával, ő végzi az iskolai vöröskeresztes feladatokat, a versenyzők felkészítését is – tette hozzá Oláh Károly megbízott intézményvezető.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában