Szövetségben Nyíregyházáért

2020.06.26. 13:20

A frakció szociális segítséget nyújtana

Sajtótájékoztatót tartott pénteken a Szövetségben Nyíregyházáért közgyűlési frakció.

Dr. Ujhelyi János önkormányzati képviselő elmondta: a pandémiás időszakban nőtt a szociálisan rászorulók száma, ezért a csütörtöki nyíregyházi városi közgyűlésen a frakció az előterjesztésében azt javasolta, hogy az önkormányzat a szociális rendeletébe iktasson be egy olyan passzust, ami ezeknek az embereknek nyújthat hatékony segítséget, illetve bővítsék ki a Rés Alapítvány tevékenységi körét. A képviselő megdöbbentőnek tartja, hogy a közgyűlés leszavazta az előterjesztést. Jeszenszky András, a Szövetségben Nyíregyházáért közgyűlési frakció vezetője hozzátette: a munkanélküliségi ráta országosan csak 257 fővel csökkent június eleje óta, a tavalyi és az idei március-áprilisi gazdasági adatok 16-18 százalékos visszaesést mutatnak, illetve tavaly december óta Nyíregyházán 2260-ról 3785-re nőtt a munkanélküliek száma. A frakcióvezető szerint mindez azt mutatja, hogy a járványhelyzet komoly gazdasági következményekkel járt.

Reagálás

Vitathatatlanul jó szándékú előterjesztés, s az abban megfogalmazott céllal valamennyien egyetértettünk a közgyűlésben, de egy önkormányzati rendelet megalkotása szigorú szabályokhoz, előírásokhoz kötött, ráadásul pénzügyi fedezetet is biztosítani hozzá. Meg kell vizsgálni, hogy a jelenlegi ellátórendszerbe ezt miként lehet beépíteni, s az sem biztos, hogy rendelet szükséges hozzá – reagált a Szövetségben Nyíregyházáért pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra Halkóné dr. Rudolf Éva, a Fidesz Nyíregyházi Szervezetének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában