Tisztviselők napja

2020.06.29. 17:57

A közösségért a legnehezebb helyzetben is

A hagyományokhoz hűen a szakszervezeti hűséget és munkát is értékelték a tisztviselők napján.

Fotó:

– Ha megkérdezi tőlem valaki, mit is jelent a köztisztviselői hivatás – és egy szóval kéri a választ –, talán azt mondanám: a legjobb szó erre a felelősség. Hiszen itt, a nyíregyházi polgármesteri hivatalban az emberekért, a város polgáraiért, a közjóért dolgozunk. Nekünk minden körülmények között a legméltóbb módon kell képviselnünk a munkahelyünket, még akkor is, ha nem a hivatal falai között vagyunk – ennél pontosabban talán aligha fogalmazhatta volna meg bárki, milyen is az igazi hivatástudat és a közszolgálat iránti elköteleződés. Mindezt a Kiváló Köztisztviselői Munkáért – Májerszky Béla-díj idei kitüntetettje, Faragóné Széles Andrea, a Jegyzői Kabinet vezetője fogalmazta meg a nyíregyházi önkormányzat Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

 

Kiválóság és hűség

Az eseménynek – amit a korábbi hagyományoktól eltérően ezúttal szűkebb körben, és zártabb körülmények között tartottak meg – a hangulatán e pillanatokban is nyomot hagytak a pandémiás időszak alatt átélt élmények, izgalmak. Ahogy felvezetőjében dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző is megjegyezte: a nem mindennapi körülmények között a kiválóság és a hűség jegyében végzett, mégis szemernyi kívánnivalót sem maga után hagyó munka és helytállás ünnepe is lehetett ez a hétfői.

– A város polgármestere, e hivatal első számú vezetője is jelesre értékelte a helytállást, hiszen itt az ország más nagyvárosaihoz képest is folyamatos munka folyt, az ügyfélkapcsolati munkában ugyanazokat a számokat, eredményeket tudtuk produkálni, mint korábban, illetve bizonyos szervezeti egységekre még a megszokottnál is nagyobb teher hárult – hangsúlyozta dr. Szemán Sándor, hozzátéve, hogy indokolatlan otthoni munkavégzésre nem volt szükség, és a home office-ban maradók aránya is bőven 10 százalék alatt maradt.

Humor nélkül sem megy

Mindezek után dr. Kovács Ferenc polgármester méltatta a az egész várost érintő közösségi, és közösségért végzett, a nehézségek ellenére is kitűnő munkát, amiért külön kifejezte köszönetét.

– Két dolgot nem veszíthetünk el soha: a lélekjelenlétünket és a humorérzékünket, Az első ahhoz kell, hogy precízen, időben, és a legmegfelelőbb döntéseket hozzuk, az utóbbi, a humorérzék pedig ahhoz, hogy a problémáinkat és az eredményeinket is a helyén tudjuk kezelni. Mindenkinek azt kívánom, hogy jó egészségben, örömben, munkahelyi élményekkel telve teljenek a napjai a továbbiakban is – zárta ünnepi beszédét a településvezető.

Ezt követően érkeztünk el az emléklapok, oklevelek elismerések átadásához. Elsőként a már említett Faragóné Széles Andrea vehette át a Kiváló Köztisztviselői Munkáért – Májerszky Béla-díjat, a 22 éve töretlen hűsége, valamint magas színvonalú, felelősségteljes munkája méltó elismeréseképpen. Ahogy a méltatás során is elhangzott: pályáját a korábbi Hatósági Ügyosztályon kezdte vállalkozási ügyintézőként, és onnan került a Jegyzői Törzskarhoz. A szervezeti egységnek 2003-tól lett a vezető-helyettese, miközben 2001 márciusától már a Jegyzői Kabinetet vezette.

A hűség is számít

A továbbiakban dr. Polom Viktória, az adóosztály köztisztviselője, illetve Kupásné Torhán Judit, az Igazgatási Osztály munkatársa kapott elismerő oklevelet, majd azokat a dolgozókat illette az elismerés a hűségért, akik, tíz, tizenöt, húsz, és huszonöt éve dolgoznak a hivatalban. Külön ki kell emelnünk Gál Jánost, aki 30 éve áll helyt az önkormányzatnál, illetve Kovács József Andrást. Az utóbbi biztonsági őrként rendkívüli helytállásával érdemelte ki a Bencs László Emléklapot, hiszen csak a gyors, határozott helytállásának volt köszönhető, hogy a közelmúltban nem égett le a B épület tetőszerkezete.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában