Lezárult egy korszak

2020.06.20. 20:14

A rendhagyó búcsú mementói maradnak

Közösen ültették el a ballagók fáját a Petőfi-iskolában

Fotó: Sipeki Péter

Az idén rendhagyó módon búcsúznak a nyíregyházi végzős osztályok. A világjárvány miatt a hagyományos általános iskolai ballagási ünnepségek elmaradtak vagy leegyszerűsödtek.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ saját forrásból nyolcvannégy facsemetét ajándékoz a fenntartásában lévő intézmények ballagó osztályainak – tájékoztatta lapunkat Gaszperné Román Margit tankerületi igazgató.

Lezárult egy korszak

A fa a természet jelképeként ráirányítja a figyelmet a harmonikus együttélés jelentőségére, és emléket állít azoknak az osztályoknak, akik a kialakult helyzet miatt nem tudtak a megszokott módon búcsút venni általános iskolájuktól. A fa egy korszak lezárását is jelenti, azt, hogy elmúltak a gyerekkor évei, de az élet teljességére is utal: vigye a sorsa bármerre az életben a ballagó diákot, gyökere ebben a földben marad, és erre minden helyzetben számíthat. A törzs jelképezi azt a tudást, stabilitást, egyenességet, amelyet értékként az iskolától kapott, lombkoronája pedig a diák elágazó sorsát jelképezi.

A borbányai Petőfi Sándor általános iskola végzősei pénteken ünnepélyes csöndben figyelték, ahogy két diáktársuk és Bajnai Kornél, az intézmény igazgatója a rendhagyó búcsúnak emléket állítva elülteti a ballagók fáját.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában