Nyíregyháza

2020.06.19. 07:04

In memoriam Bóbis Tibor

Több mint két évtizeden át tanított történelmet és a filozófiát a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban.

Forrás: Shutterstock

Döbbenet és mély csend a tanári szobában, keressük a szavakat, és könnyeinkkel küzdünk. Hétfőn reggel kaptuk a szomorú hírt, hogy kiváló kollégánk, Bóbis Tibor itt hagyta a vasvárisok nagy családját.

Kedves Tibi! Drága Tanár úr! Több mint két évtizeden át tanítottad a történelmet és a filozófiát a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban.

Diákok nemzedékei élhették át veled a legendás történelemórákat, amelyeken nem csupán száraz tényanyagot közöltél, hanem élményszerűvé tetted mindezt személyes megjegyzéseiddel, különleges humoroddal. Így nem véletlenül lettél sokak számára példakép, s a te hatásodra választották többen ezt a pályát hivatásul.

Osztályfőnökként nemcsak a tantárgyadat szerettetted meg a diákokkal, sokkal többet adtál nekik: emberséget, szeretetet.

A Vasvári egyik legnépszerűbb tanára voltál, akit minden diák ismert, hisz a szünetekben nem tudtál a folyosón úgy végigmenni, hogy ne lett volna egy-egy vidám történeted, jó tanácsod számukra.

Kollégaként is rendkívüli ember voltál. Sok mindent kaptunk tőled: odafigyelést, segítséget, biztatást, a nehéz pillanatokban egy-egy kedves mosolyt vagy kacsintást.

Igazi mester voltál a szó legnemesebb értelmében: kiváló pedagógus és csodálatos ember. Fájó szívvel búcsúzunk! Emléked örökké megőrizzük!

A Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium

tantestülete, dolgozói, egykori és jelenlegi diákjai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában