pcas

2020.06.08. 07:31

Jótékonysági vásár az állatmentőkért

A nyíregyházi szervezet két megyében gondoskodik az otthontalan és sérült négylábúakról.

Fotó: KM-archív/Dodó Ferenc

Újra garázsvásárt tart a PCAS Állatmentő és Környezetvédő Egyesület: június 12-én, pénteken 10-től 17 óráig az Inkubátorházban (Váci Mihály u. 41.) várják az érdeklődőket.

A jótékonysági vásáron többek között lakástextilek, ágyneműk, gyermek- és felnőttruhák, játékok, kisállat-felszerelési és lakberendezési tárgyak, és különböző dekorációk között válogathatnak az érdeklődők. A kínált portékát felajánlásokból állította össze az egyesület, a vásárlók a bevétellel az egyesület munkáját segítik.

Rendszeresen megszervezik

A nyíregyházi PCAS minden hónapban garázsvásárt tart, hogy a befolyt összegből az általuk gondozott állatok etetését és orvosi költségeit fedezzék.

A karantén ideje alatt egy külön erre a célra létrehozott Facebook-csoportban, egy online piactéren oldották meg a vásárt, a korlátozások enyhítésével azonban most újra személyesen válogathatnak a vásáron mindazok, akik a kellemeset a hasznossal összekötve támogatnák a helyi állatmentőket.

Az egyesületnek nagy szüksége van a segítségre, hiszen a mindennapos állatmentő munka nagyon nagy költségekkel jár.

Vidra Beátától, a PCAS vezetőjétől megtudtuk: a legtöbbet az állatorvosi költségek fedezésére kell költeniük, hiszen nagyon sok balesetet szenvedett kutya és macska kerül hozzájuk.

Ilyenkor sokszor csontműtétekre, infúziókra és egyéb kezelésekre is szükség van, hogy új esélyt kaphassanak az életre a gazdátlan, sérült állatok.

Több száz mentett élet

A PCAS tagjai jelenleg kilenc gyepmesteri telepről mentenek Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben: a segítségük nélkül ezeket az otthontalan állatokat a megfigyelési idő lejárta után elaltatnák.

Munkájuknak köszönhetően az idén május 20-áig 215 otthontalan kutya menekült meg, melyek egy része átvevőszervezetekhez került, más részükről pedig továbbra is ők gondoskodnak, amíg nem sikerült szerető családot találniuk számukra.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában