Sóstó Zoo

2020.06.18. 17:29

Már épül a Nyíregyházi Állatparkban az Indiaház

Hivatalosan 2021 februárjában kellene átadni a Nyíregyházi Állatpark legújabb, már épülő attrakcióját, de a szakemberek bíznak abban, hogy a több mint 820 millió forintba kerülő Indiaház és madárröpde avatója hamarabb is megtartható – hangzott el az építkezés helyszínén megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón és bejáráson.

Fotó: DODO FERENC

– Nyíregyháza egyik ékköve az állatpark – mondta a sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Néhány évvel ezelőtt kezdődtek azok a fejlesztések, amelynek egyik eleme a most épülő Indiaház és a többfunkciós raktár. Az előbbi remélhetőleg még több látogatót vonz majd, az utóbbi az állatparkban dolgozók munkáját fogja megkönnyíteni.

Bízom abban, hogy a vártnál hamarabb átadhatjuk majd ezt az épületet is, mert már most nagyon nagy iránta az érdeklődés.

– Nagyon sok vendéget várunk az állatparkba, mert sajnos három hónap kimaradt és ha idén már nem lehet nyereséges a park, remélem, hogy veszteséges sem lesz.

Kormányfői látogatás

– 2015 novemberében tett nálunk látogatást Orbán Viktor miniszterelnök – mondta Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója. – Nagyon megtetszett neki a rinocéroszunk, a később született kis rinocéroszt pedig örökbe is fogadta.

– Azon a látogatáson vetettük fel, hogy van egy álmunk, hogy egyszer a rinocérosz és az indiai elefánt egy helyen várhassa majd a látogatókat. Végül a Modern városok program keretében indultak meg azok a fejlesztések, amelynek egyik eleménél állunk. Az Indiaház a kistestvére lesz a Zöld piramisnak.

Az Indiaházban lesz az indiai páncélos rinocéroszok tenyészbázisa. Jelenleg két nőstény és egy hím rinocéroszunk van, remélhetőleg a jövőben szaporodni is fognak.

– India egy kontinensnyi ország, nagyon gazdag élővilággal, ennek egy kis szeletét szeretnénk megmutatni. Az elképzeléseink szerint valódi indiai hangulattal fogadjuk majd a látogatókat – mondta Gajdos László.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában