Nyíregyháza

2020.06.16. 07:49

Tematikus vásáros napok a skanzenben

Helyi termelők portékáival, kézműves-foglalkozásokkal, népi játékokkal várják a látogatókat.

Hamisítatlan családi programra várják a Sóstói Múzeumfaluba mindazokat, akik szívesen válogatnak helyi termelők portékái között, s nem áll távol tőlük a népi kézműveskedés sem.

A nyíregyházi skanzen tematikus vásáros napjain minden korosztály megtalálja a maga szórakozását. Míg az idősebbek feltérképezik a helyi termékeket, a fiatalabbak és vállalkozó kedvű kísérőik az élő porták programjai közül választhatnak.

Tarisznyaszövés, kiállítás

A paszabi ház udvarán tarisznyaszövéssel, az anarcsi portán gyertyamártással, a tiszadobin bőrkarkötő-készítéssel várják a vendégeket. S ha ez nem lenne elegendő, a gyerekek kipróbálhatják a jánkmajtisi porta népi játékait, a faluközpont kosaras körhintáját, a temetőcsősz házában pedig a gyógyteákkal ismerkedhetnek a látogatók. A jármi kisnemesi ház Móricz-kiállítását is érdemes megnézni.

A Sóstói Piknikhez legközelebb június 27–28-án lehet csatlakozni, a skanzen munkatársai és a vásárosok 9 órától várják a látogatókat. A program 6 éven aluliak számára ingyenes.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában