Galériával

2020.06.13. 12:54

Tiszajenőre futott be a Nyírvidéki Kisvasút szerelvénye

Kisvonat indult pénteken Nyíregyházáról, ám sajnos nem Balsára vagy Dombrádra.

Ahogy arról beszámoltunk, pénteken teherautóval szállítottak el egy mozdonyt és egy kocsit a kisvasút nyíregyházi telepéről Jász-Nagykun-Szolnok megyébe.

A szerelvénnyel emléket állítanak a hajdan Ceglédet Tiszajenővel összekötő kisvasútnak – írja a szoljon.hu. A járműveket a MÁV bocsátotta a település rendelkezésére. A mozdonyt és a kocsit tréleren szállították át Nyíregyházáról Tiszajenőre, s az egykori vasútállomásnál rakták le.

Az emlékműállítás ötlete évekkel ezelőtt merült fel Virág József polgármesterben, ugyanis az állomás annak idején jelentős szerepet töltött be a falusiak életében: a társasági élet színtere is volt, számos emberi, üzleti kapcsolat született a várakozók között.

A Tiszajenőre került mozdony Bujon 2005-ben | Fotó: Hoványi Péter

Az Mk48-as sorozatú, 2029-es számú mozdony üzemképtelen, már korábban kivonták a forgalomból, a kocsi viszont tartalékként használatban volt. A kismozdonyon helyben még kisebb javításokat fognak végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában