Nyíregyháza

2020.07.01. 07:19

Ajándékot is kaptak a bizonyítvány mellé

A rendkívüli helyzethez igazodva rendkívüli módon vették át az okleveleket és a jutalmakat az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny díjazottjai a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium fennállásának 50 éves évfordulója tanévében.

Forrás: Nagyné Mussó Judit Archívuma

A szóbeli fordulót a járványügyi helyzet miatt nem szervezték meg, az OKTV és egyéb versenyek gyakorlatát követve a versenyzők írásbeli fordulón elért eredménye alapján készült el az eredménylista.

A versenyre 65 iskolából 796 tanuló nevezett: 7–10. osztályból 630, 5–6. osztályból 166 tanuló. Az írásbeli fordulón minden kategóriában maximum 50 pontot szerezhettek a versenyzők.

A 7–10. osztályosok közül évfolyamonként 16–18 diák kapott meghívást, s vett volna részt az áprilisi szóbeli fordulón, a döntőbe 32 iskola tanulói jutottak be.

– Az okleveleket, könyvjutalmat és tárgyjutalmakat postán juttattuk el az intézményekbe, ahol a versenyzők a bizonyítvány mellett ajándékot is átvehettek.

Ebben a tanévben a verseny döntőjének szervezésekor kettős jubileumhoz méltó rendezvényre készültünk, hiszen az iskolánk fennállásának 50 éves évfordulóját és az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny 10 éves évfordulóját ünnepeljük az idén.

– Végül virtuális visszatekintéssel idéztük fel az elmúlt 10 évet – mondta el Nagyné Mussó Judit versenyszervező, az Eötvös-gyakorlóiskola franciatanára.

KM


Első helyezettek lettek

A versenyen legeredményesebben szereplő versenyzők:

5. osztály: György Paula (Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI),

6. osztály: Mucsi Molli (Kecskemét),

7. osztály: Bukovinszki Balázs (Nyíregyházi Apáczai Cs. J. Ált. Isk. és AMI),

8. osztály: Varga Anna (Körmend),

9. osztály, A csoport: Csapó Adél Zsófia (Budapest), Körtvélyes Kornél (Pannonhalma),

9. osztály, B csoport: Silye Borbála (Debrecen),

10. osztály, A csoport: Kovács Kevin (Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium),

10. osztály, B csoport: Zay Zsombor (Debrecen), Németh Anna (Szeged)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában