Ünnepség

2020.07.01. 17:12

Akik erőn felül is helytálltak

A megyeházán rendezték meg közszolgálati tisztviselők napja megyei ünnepségét.

Fotó: Dodó Ferenc

Minden évben július első napján ünneplik meg a köztisztviselők és kormánytisztviselők napját, arra emlékezve, hogy 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény.

A köz szolgálata

Az idei ünnepségnek szerda délután a megyeháza adott otthont, amit megtisztelt jelenlétével Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye kormánymegbízottja, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója és dr. Éliás Tünde, a Magyar Közigazgatási Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tagozata elnöke is.

 

– A köz szolgálata egy hivatás – mondta köszöntőjében Seszták Oszkár. – Különösen az elmúlt időszakban volt szükség a közszolgáltatásban dolgozók helytállására, kitartására és kreativitására.

– Az élet egy nagy rendező – mondta ünnepi beszédében Román István. – Mára már lassan magunk mögött tudhatjuk hazánkban a koronavírus-járvány első hullámát, ami a köz szolgálatában állókat is nagy kihívás elé állította. Mostanra eljött az idő, hogy a járványhelyzet tanulságait tanulmányozzuk és figyeljük, hiszen készen kell állnunk arra az esetre, ha a vírus megint terjedni kezd Magyarországon.

Az ünnepi műsort követően a megyében 18. alkalommal adtak át kitüntetéseket, amiket Román Istvántól, dr. Polgári Andrástól és dr. Éliás Tündétől vehettek át az arra érdemesnek tartott köztisztviselők és kormánytisztviselők.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában