figyelünk és védünk

2020.07.27. 08:09

Dupla műszakot vállaltak

Alapvetően éjszaka járőröznek, de napközben is tettre készek a kertvárosi polgárőrök.

Fotó: Palicz István

Az idei közgyűlésen is elismerésre méltó eredményekről tudott beszámolni tagságának, valamint a közalapítvány kuratóriumi elnökének (Bordás Béla), tagjának (Ágoston Ildikó), valamint Kelemen András körzeti megbízottnak a Nyíregyháza-Kertvárosi Polgárőrség Egyesület vezetősége.

A napokban megtartott találkozón elhangzott: a megyeszékhelyen működő 21 egyesület felét passzivitás jellemzi, kitűnő ellenpéldája ennek a kiemelkedő létszámmal és lelkesedéssel szolgáló kertvárosi csapat, amely azon túl, hogy minden pénteken és szombaton este, illetve éjszaka járőrözik, jellemzően napközben is tettre kész, főleg a Tüzér utcáról betelepített lakóknál kialakuló konfliktusok miatt.

Tavaly májusban a bujtosi majálison, a kertvárosi gyereknapon, később a nemzetközi kerékpárversenyen, a kertvárosi biciklis versenyen, a nyírségi futóversenyen, novemberben a Hősök temetőjénél rendezvényeket biztosítottak, év végén pedig ételt osztottak az „Oltalom alatt álló” hajléktalanoknak a kertvárosi polgárőrök. Szeptemberben szolgálati gépkocsit kapott a szervezet, novemberben Póka Imre a budapesti rendőrpalotában vehette át az Év Polgárőr Pedagógusa címet – derült ki az eredménybeszámolóból.

Átírt forgatókönyv

Az idei koronavírus-járvány kissé átírta a forgatókönyvet az egyesület életében is, a kijárási korlátozás ideje alatt a 65 év feletti polgárőröket nem osztották be szolgálatra, inkább a fiatalok vállaltak dupla műszakot.

Szabó László elnök,

a polgárőr egyesületek

járási koordinátora

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában