Nyíregyháza

2020.07.30. 16:26

Elmarad a várva várt találkozás Friderikusszal

Friderikusz Sándor rajongói azt tervezték, hogy már szombat hajnalban letáboroznak a megyei könyvtár előtt.

Forrás: Ripost/MTVA

Ahogy arról már hírt adtunk, Friderikusz Sándor a megyei könyvtárnak adományozta monumentális, több mint négyezer kötetet számláló gyűjteményét. A nyíregyházi születésű televíziós szakember augusztus 1-jén, szombaton 10 órától személyesen adta volna át a könyveket, s beszélgetett volna Tomasovszki Anitával, ám a rendezvény elmarad.

A miértekről az intézmény igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta: az ünnepélyes könyvátadó iránti óriási érdeklődés és a vírusveszély miatt kénytelenek lemondani a Friderikusz Sándorral tervezett rendezvényt.

Az előzetes visszajelzések alapján akár több ezer résztvevőre lehetett számítani, közintézményként pedig nem vállalhatjuk a felelősséget, hogy a koronavírus gócpontjává váljunk

– magyarázta a megyei könyvtár vezetője, s hozzátette: természetesen a különgyűjtemény szombattól megtekinthető az intézményben és a kapott könyvek már kölcsönözhetőek. – Ezúton is köszönjük Friderikusz Sándor könyvadományát, melyben értékes, ritka kötetek, sorozatok is megtalálhatóak.

Nem kockáztatnak

A Móricz Zsigmond könyvtár nagyterme „mindössze” százhúsz ember befogadására alkalmas. Friderikusz Sándornak több rajongói oldala is van a Facebookon, ezek közül a legaktívabb csoport több mint ötezer tagot számlál. A bejegyzések és hozzászólások alapján a nyíregyházi rendezvényre csoportosan indultak volna el, hogy találkozhassanak a műsorvezetővel.

Többen azt tervezték, már hajnalban letáboroznak a könyvtár előtt, hogy biztosan bejussanak. Mások az esemény után szerettek volna elzarándokolni Friderikusz Sándor egykori óvodájához, iskoláihoz, kedvenc éttermébe és helyeire.

A csütörtöki kormányinfó szerint már közeledik a második hullám, és a jelenlegi szabályozásokban sincs változtatás

– mutatott rá Tomasovszki Anita, aki a rajongók és érdeklődők megértését kéri.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában