Nyírbátor

2020.07.08. 07:24

Gőzerővel próbálnak a nyírbátori színjátszók

Tizennegyedik alkalommal gyűltek összes Nyírbátorban a színjátszás és tánc iránt érdeklődő fiatalok.

Forrás: Vona Éva archívuma

A táborozók öt csoportban nyolc művésztanárral dolgoznak együtt: Kosik Anita színész, Bogár Edina koreográfus, Tamás Attila zenei vezető irányítja a musicalcsoportot, Kónya Merlin Renáta, Fridrik Noémi, Urmai Gábor és Tóth Mátyás színészek négy prózai csoport munkáját irányítják, míg Buzogány Borbála logopédus színpadi beszédet tanít.

Az általános és középiskolás diákok dél­előttönként beszédtechnika, színészmesterség, színpadi mozgás, tánc, ének-hangképzés foglalkozásokon vesznek részt, délután és este pedig a csoportok próbálnak a csütörtöki táborzáró előadásokra (Grease, Szemenszedett mese, Vesztegzár, A kis herceg, Farkas és Piroska) – tudatta lapunkkal Vona Éva színész-drámatanár.

Az órák és próbák mellett kisérőprogramokra is marad idő: óriási sikert aratott a gyerekek körében a csendőr-tolvaj játék (a tolvajok győztek), a színházi vetélkedő, ahogy nagyon élvezték a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének érzékenyítő foglalkozását is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában