Penészlek

2020.07.22. 17:19

Játszva tanultak a táborozók

Újabb rangos elismeréssel gazdagodott a penészleki általános iskola.

A gyerekek fotóztak, videókat készítettek

Fotó: KÜZMÖS ALEXANDRA EDIT ARCHÍVUMA

Kiváló Tehetséggondozó címet adományozott az Encsencs–Penészlek–Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézmény nevelőtestületének nemrégiben a Gyermekjóléti Alapítvány, az Országos Mécs László Irodalmi Társaság és a Megújuló Oktatásért, Nevelésért Mozgalom – újságolta lapunknak Hajdu Henrietta intézményvezető.

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé!” – idézte Böjte Csaba szavait, melyre „szentírásként” tekintenek a penészleki iskola dolgos, céltudatos pedagógusai.

– Büszkék vagyunk arra, hogy az itt végzett diákok megállják helyüket a középiskolákban is, sokan szakmát tanulnak, illetve diplomával a kezükben vágnak neki az életnek. Közös erőfeszítéssel, az „Együtt, egymásért!” munkálkodás eredményeként elnyertük a Boldog Iskola, az Energiatudatos Iskola és az Ökoiskola címeket, akkreditált kiváló tehetségpont lettünk. Ezek nem csupán megkülönböztető minőségjelzők, a diákok, a pedagógusok, a szülők, a fenntartónk és a településvezetés egyaránt látják és értékelik az elismerésekkel járó fejlesztéseket, pozitívumokat. A tanulók az elmúlt tanévben 160 pályázatot nyújtottak be, és remekül helytálltak a különféle megmérettetéseken. Partnerségben a szülőkkel, sikeresen vettük az akadályokat az online oktatás időszakában is – sóhajtott megkönnyebbülten Hajdu Henrietta.

Nem unatkoztak a diákok

Az intézményvezető mesélt arról is, milyen élménydús napokat töltöttek a napközis Erzsébet-táborokban a diákok Encsencsen, Nyírvasváriban, valamint Penészleken.

A felhőtlen kikapcsolódás mellett az idei foglalkozásokon is nagy hangsúlyt kapott a közösségépítés, a képességfejlesztés, a társadalmi integráció, a játszva tanulás, a sport, a tánc, a hagyományőrzés és a digitális készségek fejlesztése.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában