Nyíregyháza

2020.07.01. 07:59

Kedvenctől az eledelig: újra itt a kisállatbörze!

Bolyhos nyuszik és színes papagájok is új gazdát kereshetnek a jövő héten vasárnap.

Fotó: Pusztai Sándor

Újra kisállatbörze várja az érdeklődőket: legközelebb július 12-én 6-tól 14 óráig Nyíregyházán, a Fokos utcai piactéren kereshetjük a család legújabb kedvencét.

Az eseményt tavaly rendezték meg először hagyományteremtő céllal, és mivel az idei első börze nagyon sok látogatót vonzott, a tervek szerint minden hónap második vasárnapján újra kipakolják az árusok portékáikat.

Minden egy helyen

A börzén széles palettáról válogathatnak mindazok, akik új hobbiállatot keresnek, hiszen különböző fajta papagájok, dísznyulak, galambok, felnőtt és még pelyhes baromfik is rendszeresen megtalálhatóak a kínálatban.

Minden felelős gazdi tudja, hogy bármilyen kedvencet is vesz magához, gondoskodnia kell számára a táplálékról, sőt bizonyos esetekben különböző eszközökről – például kalitkáról, itatóról vagy pórázról.

A vásár alkalmával egy helyen ezek is beszerezhetők, hiszen a tenyésztők mellett olyan árusok is felállítják standjaikat, akiknek portékái segítségével megteremthetőek a kisállat- és díszállattartáshoz szükséges megfelelő körülmények.

A Fokos utcai piacteret az érdeklődők a Kertvárosban találhatják meg, ahol egy 6000 négyzetméteres területen húsz fedett asztalt foglalhatnak el az árusok.

Fontos tudni mindazoknak, akik árusként érkeznek az eseményre, hogy a díszszárnyasok és a galambok esetén kötelező gondoskodniuk az állatorvosi bizonyítványról és az állattartói nyilatkozatról.

Mindazok, akik kiskutyáknak szeretnék megtalálni az álomgazdit, kizárólag bőr alá ültetett mikrochippel és az oltási könyvben feltüntetett, életkornak megfelelő vakcinák beadatása után árulhatják az ebeket. Az állategészségügyi feltételek betartását kirendelt hatósági állatorvos ellenőrzi.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában