Nyíregyháza

2020.07.28. 07:24

Kertelés nélkül a problémákról

A kertvárosi lakókban egyre nagyobb félelmet szül a házaló hajléktalanok kéregetése.

Fotó: Palicz István

Rögtönzött ötletbörze lett a vége annak a kötetlen találkozónak, amelyet a Galánta (volt Császi László) utca egyik lakója, Szuchánszki Jánosné hirdetett meg a családi háza udvarán.

A Nyíregyháza-Kertvárosban élő barátok, szomszédok számos problémát és javaslatot felvetettek Póka Imre önkormányzati képviselőnek, aki így összegzett az előremutató eszmecsere után:

– Sokan érdeklődtek afelől, mikor hozzák végre rendbe a Tiszavasvári úti felüljárót. A mintegy negyvenéves szerkezet felett valóban eljárt az idő, hatalmas forgalmat bonyolít le, megérett a felújításra. Többen újabb áruházat szeretnének a Kertvárosba, mondván, a meglévő már nem képes kielégíteni a megnövekedett vásárlói igényeket. Úgy vélem, az üzletnyitásnak van realitása, korábban is felmerült már ennek az igénye. A biztonságos és szabályos közlekedés jegyében plusz gyalogátkelőkre is szükség lenne a Tiszavasvári úton.

Szúnyoginvázió és repülőzaj

– Kritikával illették az autóból végzett, melegködös szúnyoggyérítést, érthető módon, mindenki nehezen viseli a vérszívók invázióját. Szó esett továbbá a lomtalanítás új rendjéről, a repülők miatti zajról, valamint a tömegközlekedésről is.

A kertvárosiak nehezményezik, hogy nincs közvetlen buszjárat a vasútállomáshoz, járatsűrítést és észszerűbb menetrendet szeretnének. Egyre nagyobb gondot jelent a városrészben a Bokréta utcai hajléktalanok házalása is: napközben becsöngetnek az ingatlanokba, rámenősen, már-már félelmet keltve kérnek pénzt a házigazdáktól ennivalóra. Persze, ha ételt kapnak a kezükbe, azt nem értékelik... – jegyezte meg Póka Imre.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában