Bővül a kínálat

2020.07.16. 20:00

Kitárja a kapuit a baktai kastélymúzeum

Várják a látogatókat a családok délutánja elnevezésű rendezvényre.

Fotó: Archív fotó / Ungi Lajos

Baktalórántháza. Állandó hagyományos és interaktív kiállításaikkal, illetve a novemberben átadott Baktai-erdő című tárlattal várja régi és leendő látogatóit keddtől szombatig 9–18 óráig, vasárnap 10–16 óráig a Dégenfeld Kastélymúzeum, melynek parkja is a nyitvatartási időben kereshető fel.

Bővül a kínálat

A Dégenfeld Kastélymúzeum egy olyan innovatív technikai megoldások használatán alapuló múzeum, ahol interaktív eszközökön keresztül, szórakoztatva adnak át értékes információkat. Az állandó tárlat témája több területet ölel fel: bemutatják a város múltját a bronzkortól egészen a XX. század elejéig. Mindezek mellett teret kap az épületben a középkori egyháztörténeti kiállítás is.

A Dégenfeld Kastélymúzeum kínálata folyamatosan bővül: tavaly a Baktai-erdő elnevezésű tárlattal gazdagodott. Szeptemberben a kastély udvarában található épületet adják át. Ez a Gróf Károlyi Gyula Emlékház nevet viseli majd – az egykori miniszterelnök a kastély falai között látta meg a napvilágot 1871-ben.

Pénteken 17–21 óráig az intézményben a Családok délutánja elnevezésű rendezvényre várják az érdeklődőket. Többek között lesz népi játszótér, táncház, kézműves-foglalkozás és kastélylátogatás is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában