vad

2020.07.09. 07:56

Koronglövészet – új helyszínen

Az idén is megtartja a már hagyománynak számító versenyt a Vadászkamara megyei szervezete.

Forrás: Vadászkamara

Több mint 35 éve rendezik meg Nyíregyházán megyénk kiváló sportlövője tiszteletére a Milotay Gábor-emlékversenyt. Bár márciusban még úgy tűnt, hogy megszakadhat ez a nemes sorozat, azonban mostanra elhárultak az egészségügyi akadályok, így az idén is megtartja a versenyt a Vadászkamara megyei szervezete.

Országos színvonalú

– A verseny menete mindig igazodott az adott korszak koronglövő számaihoz. Így kerültek be a skeet mellé a trap és a toronykakas számok, majd a sokkal változatosabb korongvadászat következett.

Így stabilan 40 fő indulóval rendezzük meg a versenyt évek óta – tájékoztatta szerkesztőségünket Fazekas Gergely, a Vadászkamara megyei titkára.

– A rendezést természetesen az aktuális lőtér nyújtotta lehetőségek is meghatározzák. Ebben a tekintetben igen nagy segítséget jelent a Szedlár László sportlövőnk által megálmodott és nemrégen megnyílt Vuk Lőtér.

Nyíregyházától egy hajításnyira, Felsősimával szemben, a Lovas utca 2. szám alatt található az országos színvonalú lőtér. A lőállások és a kiszolgálóépületek elhelyezésén és kivitelén is meglátszik, hogy a tulajdonos nem egy lőtéren járt már, és legfőképp versenyzett is.

Július 18-án tehát ezen az új lőtéren rendezzük meg az idei Milotay Gábor-emlékversenyt. A versenyzők számára fontos információ, hogy 75 korongra lehet majd lőni kizárólag 2 mm átmérőjű söréttel.

A nevezési díj hatezer forint lesz minden versenyzőnek. Lehet nevezni amatőr és profi kategóriákban, míg a női és a 60 év fölötti veterán kategóriát akkor rendezzük meg, ha azokra legalább 3-3 versenyző jelentkezik. Most is lesz lehetőség arra, hogy csapatban is megmérettessék magukat az indulók.

Ebben az esetben a 4 fős csapatból a három legjobb eredményt veszik figyelembe a szervezők az értékeléskor. A győztesek kupákkal és érmekkel lesznek gazdagabbak.

A tervek szerint reggel 8 órától lehet nevezni, az első korong 9 órakor indul útjára. A szervezők szeretettel várják a versenyzők mellett az érdeklődőket is. A lőtéren lehetőség lesz frissítő vásárlására, s most is ebéddel kedveskedik a megyei kamara a versenyzőknek.

Ismerkedés a pályával

Aki szeretne felkészülni a versenyre, vagy csak magát a pályát kipróbálni, a verseny előtti csütörtökön és pénteken teheti meg 10 és 19 óra között, ekkor 25 korongért kétezer forintot kell letennie az asztalra. A szervezők várnak a versenyre minden leendő vadászt, sportlövészettel ismerkedő sporttársat és a lövészet iránt még csak érdeklődő lakosokat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában