korszerűsítették

2020.07.22. 13:13

Megszépült a nagykállói iskola

A városi sportcsarnok szigetelésével költség­ha­tékonyabb lesz a fű­tés.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minden akadály elhárult, így egy teljesen felújított épületegyüttesben kezdhetik a 2020/2021-es tanévet a nagykállói általános iskolások.

– Ráfért a Nagybalkányi úton lévő épületekre az energetikai korszerűsítés. Az Európai Unió jelentős támogatásával az önkormányzat 395 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, ez nyújtott biztos alapot a munkálatokhoz – közölte érdeklődésünkre Horváth Tibor, Nagykálló polgármestere.

 

Tornateremtől a nyelvi laborig

– Tavaly tavasszal kezdődött el az átalakítás egyrészt az iskolai épületekben, valamint a sportcsarnokban, ahol a testnevelésórákat is tartják. Többek között szigetelték a külső homlokzatot, korszerűsítették a fűtést, a melegvíz-ellátást, kicserélték az összes nyílászárót, illetve napelemes rendszert építettek ki. Az energetikai rendszer modernizálása során megújult az elektromos hálózat, új fűtőtesteket és kazánokat kaptak az épületek. Akadálymentes lett a mosdó, parkolót alakítottak ki, és a kupolarészt is rendbe tették.

A sportcsarnok szigetelésével költséghatékonyabb lesz a fűtés. Az uniós támogatás mellett a Nyíregyházi Tankerületi Központ közel 50 millió forintot nyújtott a belső felújítási munkákra, így komfortosabbá vált az iskola tornaterme, a mellékhelyiségek, és egy nyelvi labor is várja a diákokat. A rekonstrukció java része már ősszel elkészült, az utolsó simításokkal nemrég végeztek. A munkálatok eredményeként az első becsengetést egy megújult iskolában hallgathatják majd szeptemberben a diákok.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában