Új kondipark

2020.07.11. 09:50

Megújult a Találkozások tere

Egy újabb kondiparkkal lett gazdagabb Tiszavasvári lakossága.

Szőke Zoltán polgármester az új kondiparkban

Forrás: A szerző

Épül-szépül Tiszavasvári, s ennek jól látható jele, hogy megújult a Találkozások tere.

– Ennek a térnek az ötlete 2016-ban pattant ki az akkori önkormányzat fejéből, amikor is egy európai uniós pályázat lehetővé tette, hogy közösségi tereket alakítsanak ki városok. A következő fordulópont 2018-ban volt, akkor már az általam vezetett képviselő-testület is igent mondott a fejlesztésre – mondta Szőke Zoltán polgármester.

Előnyben a helyi vállalkozások

– Mindenki amellett volt, hogy fejlődjön lakóhelyünk, gyarapodjanak a kültéri eszközök, és hogy a pályázatban részt vevő civil szervezetek programokhoz, rendezvényekhez jussanak. Az akkori tervekből napjainkban lett valóság. A sportfelszereléseken kívül gazdagodtunk egy professzionális fedett mobil színpaddal, komplett hang- és fénytechnikával – ami eddig nem volt a városnak. Alkalmanként több százezer forintért kellett ezeket kibérelnünk.

Szőke Zoltán polgármester elve, hogy a városi fejlesztésekben lehetőleg tiszavasváriak dolgozzanak. Vajon mennyire sikerül(t) ezt a gondolatot megvalósítania? – tettük fel a kérdést a település vezetőjének.

– Valóban híve vagyok annak, hogy városunk épüljön, szépüljön, és meghatározó települése legyen a megyének. Híve vagyok annak, hogy ne csak nevében, de kinézetében is megfeleljünk egy járásközpontnak. Híve vagyok annak, hogy ha munkáról van szó, akkor a Tiszavasváriban működő vállalkozások, cégek, magánszemélyek, civil szervezetek jussanak lehetőséghez. Így volt ez a tér megépítésénél is. Szerintem a városlakók többsége egyetért ezzel a beruházással, mert ezzel is csak Tiszavasvári értékeit gazdagítottuk. Kérdezték, miért nem utakat építünk. Nem költhettük másra a pénzt, mert erről szólt a pályázat, s ezért nem ültethettünk ebből a pénzből sövényt se. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a jövőben nem lesz sövény. Felvetődött napvitorlák kihelyezése, hogy legyen árnyék. Átgondoljuk, nem vetjük el az ötletet.

Kamerarendszer védi

– A csónakázótónál lévő kondiparknak nagy a sikere, ez is népszerű lesz. Ugyanakkor jó lenne, ha vigyáznánk is erre a parkra. A kihelyezett eszközök stabilak és vandálbiztosak, ennek ellenére minden irányba látó kamerarendszer védi a tárgyakat. Köszönöm mindazok munkáját, akik megtervezték és megvalósították ezt a teret – tette hozzá a város vezetője.

- Fülöp Attila -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában