Partnerek príma parkolója

2020.07.23. 13:30

Megújultak a parkolók a Tünde utcán!

Az önkormányzat és a Dunapack Kft. együttműködésében újultak meg a parkolók a Tünde utcán.

Vágó Attila, a Dunapack Kft. nyíregyházi ügyvezető igazgatója mutatta be dr. Kovács Ferenc polgármesternek az új parkolót

Fotó: Sipeki Péter

Sokan dohogtak amiatt, mert a kavics felverődött, és az aszfaltréteg teherbírása is megkopott a papírgyár előtt. Ez már a múlt, aki most arra jár, tapasztalhatja, hogy jelentősen megújult a 85 autó pihenőhelyéül szolgáló parkoló.

Komfortos körülmények

A 2215 négyzetméteres területet a Nyír-SL Kft. májusban kezdte el átrendezni, új alapokra helyezni, egyengetni, és másfél hónap után vehették birtokba a közlekedők. Csütörtökön délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a bruttó 60,3 millió forintos önkormányzati beruházást, amiből a Dunapack Kft. 25 millió forinttal vette ki a tevékeny részét.

– A Tünde utca a város frekventált helyének számít. Az iparterületi jellegből fakad a komoly közúti, kerékpáros és gyalogos forgalom. Önkormányzatunk két uniós pályázati forrásból felújította az utcát 2,5 kilométer hosszúságban, növelte a zárt csapadékcsatorna-hálózat kapacitását, és a Kígyó utcától a Csárda utcáig tartó szakasszal részévé vált a gyarapodó kerékpárút-hálózatnak, ami összeköti Borbányát, Kistelekiszőlőt és a belvárost. A mostani parkoló-átadás is beleilleszkedik abba a programba, amellyel látványosan megújul a városrész – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – A területrendezésből nem csak a papírgyári dolgozók profitálnak, hanem a szomszédos óvodába érkezőket is komfortosabb körülmények fogadják. Ez a beruházás tipikus példája annak, hogy az önkormányzat és egy meghatározó nyíregyházi vállalkozás kiváló partneri viszonyt ápol egymással.

A Dunapack Kft. elődjét 1972-ben alapították Nyíregyházi Papírgyár néven, és 1990-től viseli a mai nevét az osztrák tulajdonú, a Prinzhorn Group tagjaként tevékenykedő cég. A mintegy 200 alkalmazott életében is jelentős változás az új parkoló.

– A folyamatos megújulásra törekszünk, ebbe a képbe tökéletes beleillik ez a beruházás. A korábbi burkolat meglehetősen veszélyes volt, most már jóval kulturáltabb a környezet. Szeretnénk az együttműködést folytatni, és fatelepítéssel is kivennénk a részünket a városszépítésből – tette hozzá Vágó Attila, a Dunapack Kft. nyíregyházi ügyvezető igazgatója.

A cég a pandémiás veszélyhelyzetben sem állt le, sőt, gyarapodott a megrendelésük. Aki hozzájuk érkezik, vadonatúj, rendezett parkoló várja a Tünde utcán.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában