városfejlesztés

2020.07.17. 10:14

Milyennek szeretnéd látni Vásárosnaményt 2025-ben?

Milyennek szeretnéd látni Vásárosnaményt 2025-ben? címmel rendhagyó versenyre invitálja a térség fiataljait a város önkormányzata. Vásárosnamény, Gergelyiugornya és Vitka oktatási intézményeiben közel 2000 fiatal tölti a mindennapjait, s a városvezetés számára kiemelten fontos, ők − a jövő generációja − hogyan érzik magukat a városban.

A pályázat keretein belül a fiatalok elmondhatják, mit szeretnek a városban, mi az, amin változtatnának, s hogyan képzelik el Vásárosnaményt 2025-ben. A városvezetés elképzelései szerint a legjobb pályázatokat beépítik a 2020–2027-es fejlesztési tervekbe.

Szívesen fogadnak minden építő jellegű kritikát, javaslatot, amivel a fiatalok hozzájárulnak, hogy Vásárosnamény egy élhetőbb kisváros legyen 2025-ben. A versenykiírás további célja, hogy meggátolja a fiatalok elvándorlását a városból, továbbá felhívni az ifjúság figyelmét arra, hogy magunk alakíthatjuk a környezetünket.

A pályázattal arra szeretnék ösztönözni a fiatalságot, hogy gondolkozzanak el a jövőjükön, vegyék számításba azokat a tényezőket, amik számukra fontosak, és képzeljenek el egy olyan várost, ahol szívesen élnének.

− Vedd ki a részed a városkép megalkotásában! Milyen intézményeket, intézményrendszereket, programokat, szolgáltatásokat, környezetet, településfejlesztési megoldásokat látnál szívesen Vásárosnaményban öt év múlva? – olvasható a versenykiírásban. A pályázatok benyújtásának feltétele, hogy a beküldő állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezzen Vásárosnamény, Gergelyiugornya vagy Vitka területén, illetve 30 év alatti fiatal legyen. A projekteket papíralapon a városháza portájára (4800 Vásárosnamény, Tamási Á. utca 1.) vagy elektronikus úton, a [email protected] e-mail-címen lehet benyújtani augusztus 31-ig, a fődíj egy értékes kerékpár. További részletek a város weboldalán.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában