Tiszaeszlár

2020.07.09. 17:41

Minden fórumon megfellebbezte az eredményt

A volt polgármester szerint szabálytalan volt a választás Tiszaeszláron.

Hivatalos iratokkal teli aktafüzettel érkezett a megyeháza épülete elé meghirdetett sajtótájékoztatójára csütörtökön Nagy Tibor, Tiszaeszlár korábbi polgármestere, aki a tavaly őszi önkormányzati választásokon 39 szavazattal maradt alul a nyertes Vajda Lászlóval szemben.

Mint a volt településvezető elmondta, már a választás után jelezte a voksolás végeredményét nagymértékben befolyásoló szabálytalanságokat a Helyi Választási Bizottságnak és a Területi Választási Irodának. Feljelentést is tett, a kifogásai alapján az ügyet Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

A volt településvezető lapunk kérdésére válaszolva megjegyezte: célja a hatóságok és az igazságszolgáltatás segítségével a tények feltárása, a jogsértések orvoslása, ami új, tiszta önkormányzati választást hívhat életre Tiszaeszláron.

Az önkormányzat nevében Meleg Gábor alpolgármester lapzártánk előtt így reagált az elhangzottakra: – Az eszláriak törvényes úton, egyértelműen döntöttek arról tavaly októberben, hogy ki irányítsa tovább a községet: Vajda László! Nagy Tibor sajnos nem tud belenyugodni a vereségbe, rágalomhadjáratot folytat a közösségi oldalán, azt sugallva, hogy jogsértés történt. Minden lehetséges fórumon megfellebbezte a választás eredményét, a Debreceni Ítélőtábla is elutasította a keresetét. Nincs oka és jogalapja egy időközi választás kiírásának Tiszaeszláron.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában