SZAVAZÁSÉRTÉKELÉS

2020.07.27. 12:31

Nagyon vártuk már a szúnyogirtást

Arról kérdeztük olvasóinkat, mennyire várták már a légi szúnyogirtást?

Forrás: shutterstock

Az idei nyár időjárása ideális a vérszívók szaporodásához, így egyes terülteteken szinte elviselhetetlen mennyiségű gyötrő rovar keseríti meg az életünket.

Arra voltunk kíváncsiak, olvasóink mennyire várták már a légi szúnyogirtás beindulását, vagy bíznak-e a földi irtás módszerében, esetleg már csak legyintenek és fújnak pár adagnyit a szúnyogriasztóból a bokájukra?

Csak csatát nyerhetünk?

Olvasóink közel kétharmada(63%) nagyon örül a repülőgépeknek, szerintük egy a lényeg: pusztuljanak a kínzó férgek! Az irtás valóban jelentősen lecsökkentette a szúnyogok állományát, de sokan úgy gondolják, ekkora sereggel szemben csak csatát lehet nyerni...

Sok helyen csak így lehet...
Fotó: shutterstock

A válaszadók 18%-a ugyanis azt gondolja, elkéstünk, elvesztettük ezt a nyarat, immár a szúnyogok birodalma a megye. Megszokunk, vagy megszökünk, a kilátások mindenképp szomorúak szerintük.

A felszabadítókra várva

Jelentős azon olvasóink száma – válaszadóink 17%-a – akikhez még nem jutott el a légi gyérítés, de nagyon várják már, mert jelenleg tarthatatlan a szúnyoghelyzet, rozsdásodik a grillrács, por lepi a tárcsát, semmit sem lehet csinálni a kertben. Jó hír lehet számukra, hogy az irtás nem ért véget, a legfrissebb hírek szerint például hamarosan Nagykállót is célba veszi a „felszabadító flotta”.

Néhány olvasónk, mindössze 2%, úgy érzi, idén nyáron nem a szúnyogokkal kellene foglalkoznunk, hiszen a koronavírus sokkal veszélyesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában