Nyíregyháza

2020.07.15. 16:40

Példamutató életpályák

Bírók és igazságügyi alkalmazottak vettek át elismerést a fővárosi ünnepségen.

Körmendi Attila, dr. Dallos Zoltán, dr. Polyák Mónika, dr. Szendreiné dr. Gergely Erzsébet, dr. Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék elnöke, Újváriné dr. Csűrös Gyöngyi, Béresné Gurbán Júlia, Bakos Beáta, dr. Kerezsi Éva, dr. Kónya Károly, a képről hiányzik dr. Horváth Géza

Fotó: törvényszék

A bíróságok napját 2001. július 15. óta ünneplik annak emlékére, hogy 1869-ben ezen a napon hirdették ki a bírói hatalom gyakorlásáról szóló törvénycikket, amely szétválasztotta egymástól a közigazgatást és a bíráskodást.

Ezen a napon adják át többek között a Juhász Andor-díjakat, a címzetes törvényszéki bírói, főtanácsosi, tanácsosi címeket bíráknak és igazságügyi alkalmazottaknak kiemelkedő igazságszolgáltatási tevékenységük és példamutató életpályájuk elismeréseként. A fővárosban szerdán megrendezett ünnepségen a Nyíregyházi Törvényszék több dolgozója is kitüntetést vehetett át dr. Vasvári Csabától, az Országos Bírói Tanács elnökétől.

Megyei kitüntetettek

Juhász Andor-díj ezüst fokozatát kapta dr. Horváth Géza, a Nyíregyházi Törvényszék tanácselnöke, címzetes ítélőtáblai bíró és dr. Szendreiné dr. Gergely Erzsébet, a Nyíregyházi Törvényszék nyugalmazott tanácselnöke, címzetes ítélőtáblai bíró.

Címzetes törvényszéki bírói címet vett át dr. Dallos Zoltán és Újváriné dr. Csűrös Gyöngyi, a Nyíregyházi Járásbíróság polgári ügyszakos bírói, valamint dr. Polyák Mónika, a Nyíregyházi Járásbíróság büntető bírója.

A bírák mellett a kimagasló teljesítményt végző igazságügyi alkalmazottak munkáját is elismerték. Juhász Andor-díj bronz fokozatát kapta dr. Kerezsi Éva, a Mátészalkai Járásbíróság irodavezetője és főtanácsosa.

Főtanácsosi címet kapott Körmendi Attila, a Nyíregyházi Törvényszék osztályvezetője, Béresné Gurbán Júlia, a Nyíregyházi Járásbíróság irodavezetője és Bakos Beáta, a Nyíregyházi Járásbíróság irodavezetője. Tanácsosi címet kapott dr. Kónya Károly, a Fehérgyarmati Járásbíróság végrehajtási ügyintézője.KM

A kitüntetettek

Dr. Horváth Géza 1986. január 1-jén kapott büntető ügyszakos bírói kinevezést a Nyíregyházi Városi Bíróságra, majd 1992. júniusától a törvényszék fellebbviteli tanácsába került, ahol 2014. júniusától tanácselnök. Eközben 18 éven át, mint büntető kollégium­vezető szervezte a megye büntető ­bíráinak szakmai munkáját, tanácsaival, segítette szakmai felkészültségüket.

Dr. Szendreiné dr. Gergely Erzsébet 1983. októberében kezdte bírói pályafutását a Nyíregyházi Munkaügyi bíróságon, majd 1991-től 2020. május 31-éig a Nyíregyházi Törvényszék polgári ügyszakos bírója volt.

Dr. Dallos Zoltán 2002. október 1-jén a Kisvárdai Városi Bíróság fogalmazójaként kezdte pályafutását, 2012. augusztus 1-jétől a Nyíregyházi Járásbíróság bírója vesz részt a polgári peres ítélkezésben.

Újváriné dr. Csűrös Gyöngyi 2012-től bíró a Nyíregyházi Járásbíróságon polgári ügyszakban.

Dr. Kerezsi Éva 1985-ben kezdte meg munkáját a Mátészalkai Városi Bíróságon, és 2010-ben jogi diplomát szerzett. 2011-től elnöki irodavezetőként támogatja a járásbíróság elnökének munkáját és nagy szakmai precizitással irányítja a bíróság alkalmazottainak feladatvégzését.

Dr. Polyák Mónika 1996. július 1-jétől dolgozik a Nyíregyházi Járásbíróságon. Kezdetben mint fogalmazó segítette a bírók munkáját, 2001. január 1-jétől mint büntető ügyszakba beosztott bíró ítélkezik elsősorban a fiatalkorúak ügyeiben és instruktor bíróként segíti a fogalmazók, bírósági titkárok, joghallgatók munkáját.

Körmendi Attila 2004-től igaz­ságügyi alkalmazott, később a törvényszék végrehajtói irodájának, majd a polgári irodájának vezetője. 2015-től osztályvezetőként a megye sze­mélyzeti ügyeit intézi a Bírák Etikai Kódexében megfogalmazott szellemben.

Béresné Gurbán Júlia 1999-ben kezdett a Nyíregyházi Járásbíróságon dolgozni és azóta végzi elhivatottsággal, lelkiismeretesen munkáját, és mint elnöki irodavezető irányítja a bíróság igazságügyi alkalmazottainak munkavégzést.

Bakos Beáta a Nyíregyházi Járásbíróságon eddig eltöltött 35 év alatt szinte valamennyi területen kipróbálta magát, kiváló munkavégzése alapján 2014-től irodavezetőként a Nyíregyházi Járásbíróság szabálysértési csoportjának igazgatja munkáját.

Dr. Kónya Károly 2003-től dolgozik a bíróságon, tapasztalataival, rátermettségével segítve a kollégák munkáját.

KM

Borítókép: Körmendi Attila, dr. Dallos Zoltán, dr. Polyák Mónika, dr. Szendreiné dr. Gergely Erzsébet, dr. Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék elnöke, Újváriné dr. Csűrös Gyöngyi, Béresné Gurbán Júlia, Bakos Beáta, dr. Kerezsi Éva, dr. Kónya Károly, a képről hiányzik dr. Horváth Géza | Fotó: törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában