Vadászkamara

2020.07.25. 07:00

Röpködő korongokra lőttek

Kedvező visszajelzéseket kapott a Vadászkamara megyei szervezete az új lőtéren rendezett versenyről.

A megyei koronglövő verseny egyik pillanata

Fotó: M. Magyar László

Angolosan csepergő, áztató eső fogadta az elmúlt szombaton mindazokat, akik részt vettek a Vadászkamara megyei szervezetének immár hagyományos koronglövő megmérettetésén, a Milotay Gábor Emlékversenyen.

Különleges kihívás

Milotay Gábor neves sportlövő volt Nyíregyházán az 1930-as években, a II. világháború után pedig sokat tett azért, hogy ez a sportág ismét felvirágozzon a településen. A versenyt ezúttal Szedlár László vállalkozó minden igényt kielégítő magánlőterén rendezték meg. (Egy későbbi számunkban a lőtér tulajdonosával készített cikkünket is olvashatják majd az érdeklődők.)

Az automata gépekből röpdöstek a korongok, s bizony a résztvevők többsége biztos kézzel találta el azokat.

– Az emlékversenyen 52-en mérettették meg magukat a Vuk lőtéren. Ennyi indulónk eddig még sohasem volt, ez is jelzi, hogy nagy az érdeklődés az ilyen jellegű viadalok iránt. A vadászok azért is szeretik, mert különleges kihívásnak kell megfelelniük, egy ilyen verseny ugyanis sokkal nagyobb összpontosítást és figyelmet követel meg, mint egy vadászat – mondta Fazekas Gergely, a Vadászkamara megyei titkára.

Kedvező visszajelzések

– A hangulat kitűnő volt, még a fel-feltámadó eső sem tudta elmosni a lelkesedést. A megyei kamara lövészcsapata igen gavallér módon vállalta a bíráskodást, úgy érezte, nem lenne tisztességes, ha részt venne a versenyben. Természetesen utána tartottak egy kis ízelítőt a tudásukból a csapat tagjai: Hajzer Szabolcs, Juhász Péter és ifj. Szakács Zoltán. Ráadásul ez a megyei koronglövő csapat vasárnap egy országos versenyen szerepelt Sarlóspusztán, és szép eredményt ért el: ifj. Szakács Zoltán első, Hajzer Szabolcs harmadik lett, csapatban pedig a dobogó tetejére állhattak.

– A versenyre beneveztek veteránok és hölgyek is, de érkeztek vendégek a Balaton mellől, a Hajdúságból és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből is. A megyei versenyzők mellett ők is elégedettek voltak a rendezés színvonalával. A visszajelzések szerint lehetne gyakrabban hasonló megmérettetés a felsősimai lőpályán. A legfiatalabb indulónk, Papp Martin 57 találattal mutatkozott be. A versenyben elfáradt versenyzőknek Pastrovics Zoltán vadásztársunk jóvoltából a Nyíri Fészekben főzött babgulyással tudtunk kedveskedni – tette hozzá befejezésül Fazekas Gergely.

A lőverseny végeredménye

Az idei 75 korongos Milotay Gábor Emlékversenyen végül a következő végeredmény született:

Profi egyéni: 1. Kovács Ottó (70), 2. Kovács István (64), 3. Karasz József (62)

Amatőr egyéni: 1. Galambos Róbert (66), 2. Turcsán János (63), 3. Batári János (62)

Veterán egyéni: 1. Hajzer Lajos (48), 2. id. Szakács Zoltán (48), 3. Nagy Csaba Tamás (37)

Női egyéni: 1. Veszprémi Csilla (36), 2. Mészáros Petra (31)

Csapat: 1. Kálmánházi Nimród Vadásztársaság (Kovács Ottó, Kovács István, Karasz József) (196), 2. Csőtörő Team (Turcsán János, Batári János, Kiss Gergő) (167), 3. Nyírségi Nimród Vt. (Hajzer Lajos, id. Szakács Zoltán, Májer Attila) (142)

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában